Samenwerking uit Haarlem zorgt voor hulpmiddelen in Letland

”Vanuit de Wilhelminakerk in Haarlem gaat er elk jaar een groep enthousiaste en betrokken gemeenteleden naar de stad Madona in Letland.Samen met de al even enthousiaste en betrokken gemeenteleden uit onze partnergemeente Madonas Baptistu Draudze delen we meer dan 350 voedselpakketten uit aan de allerarmsten in Madona. We bezoeken in die week ook altijd een ziekenhuis in Ergli. De omstandigheden in dat ziekenhuis maken elke keer weer een diepe indruk. Mensen die daar liggen delen een kamer met zijn vieren, ze hebben geen enkele privacy.

Een tijd geleden hadden we medische hulpmiddelen, zoals incontinentie materiaal, gedoneerd gekregen. De bedoeling was dat we die aan dit Ergli slimnica ziekenhuis zouden doneren. Dit was er nog niet van gekomen, tot nu. Robert Gjaltema, die sinds ruim een jaar in Riga woont, heeft op donderdag 23 november de zending van 16 dozen én een rollator afgeleverd bij het ziekenhuis. De goederen werden met blijdschap en dankbaarheid in ontvangst genomen door de directrice van het ziekenhuis.

Helaas hadden we geen geld om de kosten van deze zending te betalen. Daarom hebben we contact gezocht met Alexander Keur van Stichting Cornerstone Ministries uit Haarlem. Een stichting die onder andere de Jesus Today app ( https://jesustoday.app ) heeft ontwikkeld. Deze app biedt christenen de mogelijkheid om hun getuigenis te delen via een videoboodschap die je met die app op kunt nemen en kunt delen. Zij wilden de kosten voor deze zending graag voor hun rekening nemen.
Woensdag 15 november was het zover. De dozen moesten klaar staan op een pallet op een locatie met een heftruck. De Kleine Verhuizer uit IJmuiden heeft ons die ruimte geboden, daar konden we de pallet opbouwen, insealen en werd de pallet met de heftruck in de bus geladen. Vrijdag 17 november werd de pallet al in Riga geleverd, heel bijzonder dat de pallet binnen 48 uur al op plaats van bestemming was!”

Van 2 t/m 8 januari gaat er weer een groep van de Wilhelminakerk op missiereis naar Letland. Je kan hun financieel en in gebed steunen.

Agenda

Deel dit bericht

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI