Kliederkerk in Haarlem

[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Aanpassing 2021
De kliederkerk in het Rozenprieel is gestopt. Wel is er nu periodiek een kliederkerk in het voormalige kerkgebouw in de Amsterdamstraat 57. Contactpersoon is nog steeds Els Booms.

Ook in Haarlem is er nu een kliederkerk, en wel in het Rozenprieel. De kliederkerk is een missionaire vorm van kerk-zijn, waarbij jong en oud samen op een creatieve manier de betekenis van de Bijbelverhalen ontdekken. De naam kliederkerk is gekozen om zo te laten zien dat we vanuit de chaos van het leven op allerlei manieren een bijbelverhaal kunnen ontdekken. En zo leren we weer over en van God, maar ook elkaar.

De kliederkerk duurt ongeveer twee uur en bestaat uit drie onderdelen.

Al kliederend ontdek je samen wat geloven in God en het navolgen van Jezus in het alledaagse leven kan betekenen. En door elkaar regelmatig te ontmoeten ontstaat zo een geloofsgemeenschap, passend bij de context waarbinnen die kliederkerk plaatsvindt.

De kliederkerk is uit Engeland overgewaaid. Daar is het een nieuwe manier van kerk-zijn geworden onder de naam Messy Church. Een van de gezamenlijke waarden is dat alle leeftijden meedoen. Daarnaast is iedereen welkom, ongeacht hoe zijn of haar leven eruit ziet.
In Haarlem is de kliederkerk opgebouwd rond 4*F, te weten family, fun, food & friends.

De kliederkerk Rozenprieel vindt iedere eerste zondagmiddag van de maand tussen 15 en 17 uur plaats in het Wijkcentrum De Tulp, midden in de buurt Rozenprieel.

[/column]

Agenda

Deel dit bericht

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI