Kerk ik vind je mooi

[column width=”2/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

“Als we vanuit de kerk doen wat Jezus deed zal deze wereld de goedheid van God pas echt kunnen zien.”
– Jan Wolsheimer | Directeur MissieNederland 

De coronapandemie bracht de kerk in Europa flinke schade toe. Diverse onderzoeken laten zien dat in sommige kerken tot wel een kwart van de kerkgangers niet meer terugkeert. Daarnaast werd de kerk verdeel door meningsverschillen over de aanpak van de crisis en werd er van kerkleiders steeds weer veerkracht gevraagd.
Maar de kerk is ontegenzeggelijk verbonden aan Jezus. Als Hij het middelpunt van onze kerk is, zal de liefde van God als het ware door de kerkmuren heen de samenleving insijpelen.

MissieNederland heeft als doel om de kerk van Jezus Christus o.a. te ondersteunen in haar missie in de wijk. De kerk is het lichaam van Christus en met de campagne Kerk, ik vind je mooi willen ze de kerk weer laten stralen, vanuit het hart van Jezus’ missie. Waar Jezus is gaan harten open, worden wonden geheeld en is er nieuw perspectief voor de toekomst. De kerk is een schuilplaats voor de zwakke en een opvang voor wie gevallen is. Zij brengt verbinding waar verdeeldheid heerst en vrijheid voor wie gevangen zit. De kerk is rust in de chaos en licht in het duister.

Als we vanuit de kerk doen wat Jezus deed zal deze wereld de goedheid van God pas echt kunnen zien. Een kerk die zieken verzorgt, opkomt voor zwakken, sterken tegenspreekt, onrecht bestrijdt, liefde geeft, naakten kleed, hongerigen voedt, dorstigen te drinken geeft, gevangen bezoekt en uitdeelt aan wie niets heeft. Dat is de kerk van Jezus Christus waarvan ons hart sneller moet gaat kloppen en onze lippen gaan zeggen: ‘Kerk, ik vind je mooi!’

MissieNederland heeft ook een mooie spoken word videoclip gemaakt. “Je bent vaak verguisd, maar je bent niet verloren. Blijf alsjeblieft bouwen, ondanks de brokstukken uit het verleden. Want de rots waarop je staat, is een fundament gebleken!”

Er is een speciaal gebed geschreven. “Help mij, Jezus, om te zien wat U ziet.” Zullen we dit gebed de komende maanden bidden in onze stad Haarlem, zodat we eensgezind belijden dat God wil werken door die ene kerk waarvan Christus het hoofd is.

Lees hier het blog dat Jan Wolsheimer over dit onderwerp op de website van MissieNederland heeft geschreven. Hij werd geraakt door de woorden van een Amerikaanse christenactivist. “Vraag je een willekeurig persoon hoe christenen leven, dan staat hij met een mond vol tanden. We hebben de wereld geen nieuwe manier van leven laten zien. Christenen leven grotendeels zoals iedereen; ze gieten er alleen een beetje Jezus overheen.’

[/column]

[column width=”1/3″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Agenda

Deel dit bericht

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI