‘CHILD OF LOVE’

‘‘Wie ben ik? Wie ben ik in de context van dit leven? Social media geven ons een beeld van hoe ik zou moeten zijn, maar ben ik dat echt? Hoe kom ik erachter wie ik ben?’’ We zijn allemaal geliefde kinderen van God. God heeft ons gemaakt naar Zijn evenbeeld, met talenten en gaven die Hij in ons heeft gelegd. We mogen weten dat onze identiteit in Zijn hand ligt en we mogen de Bijbel gebruiken om er meer en meer achter te komen hoe we de persoon worden, zoals God ons heeft bedoeld. Een geliefd kind. Jij en ik, maar ook de zwerver die we tegenkomen op straat of de man die naar geld streeft voor zijn geluk. Ook hij is een geliefd kind van God. Hoe kijken we naar de ander? Met de ogen van Jezus? Hoe dragen we in ons dagelijks leven uit dat Zijn liefde ons de ware betekenis van ons leven geeft? We geloven dat de Heilige Geest ons daarin vrijmoedig maakt, maar wie is de Heilige Geest en hoe kunnen we Hem ontvangen? En als we dan weer de kerk uitstappen, hoe doen we dat dan in de praktijk?

De #IMPACT-Jongerenconferentie start woensdag 13 juli en duurt tot en met zaterdag 16 juli. De conferentie is er voor jongeren van 15 t/m 23 jaar uit de kerken van Haarlem en omgeving. Er komen 40-80 jongeren uit Haarlem, Heemstede, IJmuiden, Velserbroek, Huizen en Beverwijk.

Het programma is gevormd rond het thema ”Child of Love”. Met workshops, sport en spel, avonddiensten en veel ontmoeting wordt hier invulling aan gegeven. Bekijk het volledige programma op https://gelovenindestad.nl/impact/.

Welkom bij de live blog!

Woensdag 13 juli

De #IMPACT Conferentie is begonnen!
Met prachtig weer en enthousiaste jongeren begonnen we aan de startmiddag met allerlei verschillende spellen. We hadden het opblaasspel ‘Gladiatorengame’, het renspel op de ‘bungeerun’, lasergamen in de grote zaal en een eigen gemaakt escaperoom door Tom.

Na het diner hadden we de eerste startavond met de ‘huis’ band Wild Saints, spreektster Almatine Leene en een eigengemaakte rap door Ischa. Wat een moed om je eigen geschreven werk van het podium af te delen en het zo ontzettend goed te brengen! Almatine sprak ontzettend mooi over de liefde van God, en wat het betekent om gemaakt te zijn naar het evenbeeld van God.

Donderdag 14 juli

Vandaag hebben we onze eerste volledige dag gehad! De eerste jongeren waren er om 08:00 uur. Om 08:30 uur zat iedereen aan het ontbijt en om 09:15 uur gingen de jongeren voor zichzelf stille tijd houden. Om 10:00 uur hadden we de eerste workshop ronde waarbij Rebecca over ‘relaties en seksualiteit’ sprak en Daniël Oosterhuis over ‘Geloven: wat heb ik er nou aan?!’.

We mochten met elkaar in gesprek gaan met het onderdeel de kletspot, hebben heerlijke tosti’s gebakken en onze onderlinge banden versterkt met toffe teambuildings spellen. We mochten heerlijk eten van wat Danuta had gekookt en daarna de dienst beginnen met een heus puzzelspel en een banaan…?! Christian Tan sprak over wat een ‘kind van de Liefde’ zijn betekent voor ons dagelijks leven en dat dat soms best pijn kan en mag doen. We mochten voor elkaar bidden en daarna heerlijk aan de kaassoufflé en kroketten.

Vrijdag 15 juli

Nog geen berichten

Zaterdag 16 juli

Nog geen berichten

© 2021 Geloven in de Stad

Volg Geloven in de Stad: