Haarlemmers helpen Haarlemmers

[column width=”2/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Sinds 8 januari 2022 verschijnt in het Haarlems Dagblad om de week op zaterdag de rubriek Haarlemmers helpen Haarlemmers
in het.

Deze rubriek is een samenwerking van Haarlems Dagblad met Stem in de Stad. Doel is om lezers in de regio Haarlem op te roepen mensen te helpen die een extraatje kunnen gebruiken. Het gaat nooit om grote bedragen, maar om praktische hulp zoals de aanschaf van noodzakelijke spullen of diensten. Zo willen ze laten zien dat er mede ̶Haarlemmers (en bewoners in de regio Haarlem) zijn die het niet zo breed hebben en die niet altijd gezien of gehoord worden.

In een interview geeft de vrager een doorkijkje in haar of zijn leven en laat zien dat hun situatie niet exceptioneel is of zwaar overdreven. Het leven dat zij leiden kan iedereen overkomen (ziekte, ontslag, scheiding, tegenslag etc.). De rubriek is geen tranentrekker. De wens is ook geen bijzondere wens, het is een uitgave die voor veel mensen geen probleem is, maar voor de vrager wel. Denk aan een bezoek aan de kapper, een bijdrage voor een nieuw schuurtje omdat deze van ellende uit elkaar valt, een rollator omdat de vrager door ziekte aan huis gebonden is, een gezinsuitje naar een attractiepark, etc.

De rubriek verschijnt om de week, met zowel een vrager als een gever aan het woord. In de ene week staat in de rubriek de vraag en de volgende keer in de rubriek krijg je de reactie van de gever te lezen, die motiveert waarom hij/zij graag een bedrag wil geven om een mede-Haarlemmer of streekgenoot te helpen.

Wil je helpen of heb je juist een wens? Stuur dan een mail naar haarlemmershelpen @ haarlemsdagblad.nl.

[/column]

[column width=”1/3″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Agenda

Deel dit bericht

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI