Gedesillusioneerd of gemotiveerd?

[column width=”2/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Vandaag reageerde ds. Jurjen ten Brinke (bekend van de EO-televisie) op enkele – deels controversiële – besluiten tijdens een landelijke vergadering van zijn kerkgenootschap, een van de grotere denominaties in Nederland.

Om de gemeenschappelijke focus in zijn kerkgenootschap te bereiken is het volgens hem vooral belangrijk om te kijken naar wat ons land nodig heeft, want “daar draait het om.”

Ten Brinke: “Het is pijnlijk om te zeggen, maar ik kom vaak moe en gedesillusioneerd terug van een vaak nogal procedurele regiovergadering, terwijl ik altijd gemotiveerd naar huis fiets, na een ontmoeting met collega’s van allerlei pluimage uit mijn stadsdeel in Amsterdam. We hebben dan gesproken, gebeden, gehuild en ons afgevraagd hoe we als kerken onze samenleving kunnen dienen. Een gezamenlijk doel dus: Gods naam bekend maken, in woorden en met daden, in ons stadsdeel.”

Ook op het feit dat men uit de Nationale Synode (doel: het bevorderen van de eenheid van de christenen op het protestantse erf en van een gezamenlijke christelijke boodschap naar de Nederlandse samenleving) gestapt is, reageerde Ten Brinke. “Aan elkaar gegeven zijn betekent niet dat gewerkt wordt aan een eenheidsworst, maar dat je erkent dat je de ander nodig hebt. Als kerkplanter in Amsterdam merk ik wekelijks hoe hard we christenen uit andere kerken nodig hebben. En ja, dit geldt ook voor kerken waar ik mij, als lid, niet thuis zou voelen. En toch trekken we samen op, om met z’n allen de stad te kunnen bereiken met het evangelie. Samen zoeken en bidden we naar wegen om dat te doen. Anglicanen, gereformeerden, baptisten, pinkstermensen, ze zijn allemaal nodig om het evangelie zichtbaar te maken. Om die steeds groter wordende groep mensen te bereiken die niets met Jezus en de kerk heeft, hebben kerken elkaar keihard nodig. Juist omdat iedere kerk een eigen geloofstaal en traditie heeft, hebben we als christenen al die verschillende Nederlanders iets te bieden.”

[/column]

[column width=”1/3″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Agenda

Deel dit bericht

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI