Feest van ontmoeting met mooie hoogtepunten

[column width=”2/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

#IMPACT-conferentie 2021

Met een uitgebreid Syrisch buffet startte op woensdag 7 juli de openingsavond van de #IMPACT-conferentie. Na een heerlijke maaltijd genuttigd te hebben, begon de openingsdienst in de kerkzaal van Shelter-Haarlem.
Rapper IJsbreker opende de dienst en met zijn energie kreeg hij de hele groep mee. Na verschillende worship-liederen met de band sprak Mark Stoorvogel over de #IMPACT die je mag hebben door er voor een ander te zijn. Vanuit eigen ervaring gaf hij verschillende voorbeelden, hoe de jongeren zich tijdens de #IMPACT-activiteitenweek voor Jezus kunnen inzetten op de pleinen. Na de dienst was er ruimte om te chillen, frikandellen te eten en de halve finale van het EK-voetbal te kijken.

Op donderdag startte de dag al vroeg, want om 8 uur liepen de eerste deelnemers weer bij Shelter naar binnen. Vanaf 8.30 uur kon men ontbijten met vers gekookte eitjes en warme broodjes. De ochtend stond in het teken van kennismaken. Door middel van allerlei mini-games leerden de deelnemers elkaar goed kennen. Daarna ging de groep uiteen naar de verschillende workshops: ”Geloof in je dagelijks leven” of ”Verdieping van vriendschap”.
Na de lunch volgenden twee workshoprondes waarin de deelnemers de keuze hadden uit: ”Een activiteit vormgeven”, ”Je getuigenis geven”, ”Verdiepende gespreksvoering” en ”Drama vormgeven”. Aan het einde van de middag werd er nog onwijs fanatiek gesport.
De dienst op donderdagavond was voor de meesten een van de hoogtepunten. Met een gave worship, Nicoline, die een verhaal vertelde en Dwight Dissels, die zowel sprak als zong, was het een avond van aanbidding, humor en inspiratie. Dwight sprak over de melodie van jouw leven en nam verschillende deelnemers mee in zijn uitleg hiervan.

Vrijdag stond in het teken van praktische discipelschap. Na het ontbijt en een stille tijd-moment, kreeg de groep een workshop over een praktische outreach, welke ze hierna direct in praktijk brachten. De groep ging uiteen naar tuintjes om hulpbehoevenden te dienen, bakten taarten en brachten deze langs op de dak- en thuislozenopvang of wandelden met een prikstok om afval op te ruimen.
Bij terugkomst stond een lunch op ze te wachten, waarna het gesprekspanel startte. Hierin mochten zij alle vragen stellen aan drie jongvolwassenen, welke hun eigen visie of ervaring deelden. Na dit open moment verplaatste de groep zich naar het sportveld waar bubbelvoetbal, kippenrugby en archery-tag  (een spel met pijl en boog) op hen stond te wachten.
Aan het begin van de avond werd er weer heerlijk gegeten. Vervolgens gaf Mira de Boer (Tear) een interessante workshop over impact hebben in je eigen omgeving. In groepjes werd er nagedacht over de eigen kwaliteiten en hoe je deze kunt inzetten voor de ander. De avond werd afgesloten met lekkere snacks, waarna iedereen weer zijn bed opzocht.

Op zaterdag 10 juli werd de #IMPACT-conferentie afgesloten. De dag startte met twee workshoprondes, waarin de deelnemers mochten kiezen uit ”Gods stem verstaan”, ”Het gesprek op straat” en ”Verschillende culturen”.
Na de lunch genoten de jongeren van de verbindingsmarkt. Tijdens deze middag waren er legio activiteiten om uit te kiezen: laser gamen in de grote zaal, verstoppertje spelen door het hele gebouw, popcorn eten bij de bar, spelletjes spelen aan tafels, tafeltennissen, in een pannakooi voetballen, ijsjes eten, een creatieve workshop doen, meer informatie over de bijbelschool Rotsvast ontvangen, op de foto bij CityShapers, in gesprek gaan met iemand van Youth for Christ of een boek kopen van Remco de Zwart. De middag werd afgesloten met een pizza-party, om vervolgens de hele conferentie af te sluiten met een knallende slotdienst.
Tijdens deze avond deelde Arjo iets wat op zijn hart lag, ging de Wild Saints Band helemaal uit hun dak, deelde Remco een kwetsbare rap, waarna hij vol passie sprak over het zien van Jezus is de kwetsbare mensen. Door middel van twee verschillende brillen illustreerde hij hoe je naar de ander mag kijken.
Die avond werd er geapplaudisseerd voor de organisatie, waarna iedereen hielp met opruimen voor zij naar huis vertrokken.

De #IMPACT-conferentie was een feest van ontmoeting, een programma vol kennis om mee naar huis te nemen, een kennismaking met aanbidding en een mogelijkheid om als jongere de keuze voor Jezus te maken. We hebben ervaren hoe God door alle elementen heen heeft gewerkt en daar zijn we meer dan dankbaar voor.

[/column]

[column width=”1/3″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Agenda

Deel dit bericht

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI