Voorbij je comfortzone

[column width=”2/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

“Het grootste geluk dat mij in Nederland overkwam, is dat ik het geloof in de levende God vond.” En juist daarom wil de Armeniër Gor Khatchikyan (32) niet alleen iets halen, maar ook wat brengen. “Ik bid vaak: Heer, laat mij een Jozef in Nederland zijn, zodat ik voor dit land iets mag betekenen.”

Khatchikyan is een man die op 12 jarige leeftijd gevlucht is uit Armenië. Hij heeft veel meegemaakt, maar leefde altijd in de hoop en vertrouwen dat God voor hem zorgt. In 2007 krijgt het gezin generaal pardon, hetgeen voor hem een belangrijke les in genade was.  Ondanks zijn situatie, hij begon zijn studie zonder verblijfsvergunning, heeft hij de studie geneeskunde kunnen afmaken. Op dit moment is hij spoedeisende-hulparts in opleiding bij het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht. Landelijke bekendheid verwierf hij door in 2012 het tv-programma ‘Premier gezocht’ te winnen.

In zijn werk en daarbuiten vertelt hij vol vertrouwen en met passie over de liefde van de Here Jezus. Dit doet hij met veel enthousiasme, eigentijdse humor en bovenal is het inspiratie voor ons om met en voor Jezus te leven. Hij gelooft ook in de medische kant van gebedsgenezing en wonderen.
Ook heeft hij het boek Gelukzoeker geschreven. Hij beschrijft daarin hoe hij als jonge tiener samen met zijn gezin uit Armenië vlucht. Na een tocht van zeven dagen, geregeld door mensensmokkelaars, komen ze aan in Nederland. Wat drijft vluchtelingen om hier te komen? Hier hopen ze het geluk te hervinden.

Op 29 januari wil hij ons meenemen in het onderwerp Voorbij je comfortzone. Durven we het avontuur met Jezus aan te gaan, door buiten onze comfortzone te treden? Durven we stappen te zetten als dit moeite kost?

[/column]

[column width=”1/3″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI