VASTENMAALTIJDEN in de 40 DAGENTIJD

[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

‘Wek mijn zachtheid weer’ zingt Huub Oosterhuis in een bekend lied. Jezus beloofde aan de ‘zachtmoedigen’ dat zij de ‘aarde zullen bezitten’. Die wens en die belofte lijken ver weg in een wereld vol geweld en oorlog. Toch zie je dat zachtheid en zachtmoedigheid op veel plekken opbloeit. Zou het lukken om de zachtheid in ons wakker te laten worden en de zachtmoedigheid de aarde te laten bezitten? Er zijn mensen die dat voor elkaar hebben gekregen.

De vastenmaaltijden bij de Evangelische Broedergemeente nodigen iedereen uit om stil te staan bij de gedachten over zachtheid en zachtmoedigheid in het leven van mensen. Elke donderdag van de veertigdagentijd (vastentijd) is er een korte interkerkelijke viering met inspirerende gedachten vanuit verschillende kerken. Ook is er een eenvoudige maaltijd met brood, fruit en thee. Neem zelf ook wat fruit mee om uit te delen.
Het geld dat je bespaart door sober te eten kun je in de collecte doen. De opbrengst is bestemd voor een diaconaal project in Haarlem.

De maaltijden en vieringen vinden plaats op iedere donderdag tussen 2 maart en 6 april.
Meer informatie verkrijgbaar via bernhard@ebg.nl.

[/column]

[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI