29
september
05:59

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

‘Wek mijn zachtheid weer’ zingt Huub Oosterhuis in een bekend lied. Jezus beloofde aan de ‘zachtmoedigen’ dat zij de ‘aarde zullen bezitten’. Die wens en die belofte lijken ver weg in een wereld vol geweld en oorlog. Toch zie je dat zachtheid en zachtmoedigheid op veel plekken opbloeit. Zou het lukken om de zachtheid in ons wakker te laten worden en de zachtmoedigheid de aarde te laten bezitten? Er zijn mensen die dat voor elkaar hebben gekregen.

De vastenmaaltijden bij de Evangelische Broedergemeente nodigen iedereen uit om stil te staan bij de gedachten over zachtheid en zachtmoedigheid in het leven van mensen. Elke donderdag van de veertigdagentijd (vastentijd) is er een korte interkerkelijke viering met inspirerende gedachten vanuit verschillende kerken. Ook is er een eenvoudige maaltijd met brood, fruit en thee. Neem zelf ook wat fruit mee om uit te delen.
Het geld dat je bespaart door sober te eten kun je in de collecte doen. De opbrengst is bestemd voor een diaconaal project in Haarlem.

De maaltijden en vieringen vinden plaats op iedere donderdag tussen 2 maart en 6 april.
Meer informatie verkrijgbaar via bernhard@ebg.nl.

Gegevens

Datum:
2 maart 2017
Tijd:
18:00 - 19:00
Evenement Categorieën:
,
Organizer:
Evangelische Broedergemeente