27
september
21:06

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Het Bijbelse televisie-evenement The Passion krijgt dit jaar een vervolg op Hemelvaartsdag met The Passion Hemelvaart. Hiermee wil men de kijker kennis laten maken met het verhaal van Hemelvaart. Dit is een verhaal over vertrouwen, dat bovendien naadloos aansluit bij het thema Alles komt goed?!

Al sinds de middeleeuwen is Hemelvaartsdag een officieel erkende christelijke feestdag, maar de betekenis van deze dag is bij veel mensen niet meer bekend. Daarom gaat deze uitzending door waar de paasvertelling in The Passion eindigt.
The Passion Hemelvaart vertelt het verhaal van Jezus die is opgestaan en aan zijn discipelen vraagt zijn werk voort te zetten. Het wordt net als The Passion naar het nu getrokken waardoor het actueel en herkenbaar is.

KRO-NCRV en de Protestantse Kerk hopen dat deze dag nu ook bekender wordt bij het grote publiek. “Op die manier ziet en hoort men dat de liefde sterker is dan de dood. Dat ook als de toekomst donker lijkt, het licht overwint. Waar Pasen troost biedt en verbindend is, is het hemelvaartverhaal activerend met een oproep aan iedereen om op te staan.”

The Passion Hemelvaart vertelt het verhaal vanuit drieperspectieven: Petrus, de verteller en Maria Magdalena. Zij is de eerste die ontdekt dat het graf van Jezus leeg is en heeft het eerste contact met hem na Zijn kruisiging. Ze krijgt de boodschap om samen met de leerlingen het werk voort te zetten. In het verhaal is ze een vrouw die met zichzelf worstelt, en haar vertrouwen herwint door haar contact met Jezus. Petrus dwaalt elders door de Achterhoek met een flink schuldgevoel omdat hij zijn beste vriend in de steek heeft gelaten. Kunnen Petrus, Maria en de leerlingen zonder bewijs aannemen dat Jezus nog leeft? Durven ze op te staan om Hem te ontmoeten?

Gegevens

Datum:
26 mei 2022
Tijd:
20:30 - 22:00
Evenement Categorieën:
,