Symposium Kerk en ik: Match made in heaven?!

[column width=”2/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

In een avondvullend programma vervolgt EO-presentator en zanger Elbert Smelt zijn zoektocht naar de toekomst van de kerk. In twee gespreksrondes, afgewisseld met muziek ontmoet Elbert enkele gasten en duiken zij met elkaar in het thema Wat heb ik aan de kerk?

Gasten in de eerste ronde zijn o.a. Jan Martijn Abrahamse, Esther Stoorvogel en Dorina Nauta die nadenken over de vragen ‘Wat zoek ik in een kerk? en Wat is kerkzijn precies?’ Is er veel verandert in 20 jaar?
In de tweede ronden praten o.a. jonge theoloog des vaderlands Tabitha van kampen en Reinier Sonneveld over de vragen ‘Heb ik de kerk voor spiritualiteit nodig? En heeft de kerk mij nodig?’ Hoe sluit je als kerk aan op de behoeften van millennials?

Op dit symposium gaan de EO, Christelijke Hogeschool Ede, Protestantse Kerk in Nederland en MissieNederland met elkaar de verdieping opzoeken en het gesprek aan over geloven. Klik hier voor meer informatie.

In de podcast Kerk en ik neemt Elbert Smelt de luisteraar sinds oktober 2021 mee op zijn persoonlijke zoektocht naar de toekomst van de kerk. Hoe reageert de kerk op veranderende omstandigheden? Hoe ziet de kerk van morgen eruit? Heeft de opgroeiende generatie straks nog iets met de kerk of doet de laatste gelovige binnenkort het licht uit?
“We leven nu weer in een tijd waarin alles op de schop gaat en we hebben een multi-informatiemaatschappij gecreëerd met al die smartphones. Dat is vergelijkbaar met de revolutie van de boekdrukkunst in de zestiende eeuw. We moeten onszelf opnieuw uitvinden. Dat is niet erg, maar het kost even tijd. Er is een hoopvolle toekomst, want we hebben goud in handen. De schat die jezus voor heel de wereld beschikbaar is, daar mogen we van proeven en delen. De vorm is ondergeschikt.”
Klik hier om zijn podcastserie te beluisteren.

[/column]

[column width=”1/3″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI