Samen Geloof Leren – Geloofsopvoeding avond 1

[column width=”2/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Geloven leer je thuis. Het gezin heeft de meeste impact op de geloofsontwikkeling van kinderen. Wat kinderen thuis meekrijgen – en hoe dat gebeurt – heeft grote invloed op de rest van hun leven.
De Evangelische Omroep plaatste hierover op 30 juni een online-artikel onder de veelzeggende titel ‘Ouders vragen kerk om creativiteit voor geloofsopvoeding‘. Als kerken in Haarlem willen wij daartoe bijdragen door drie avonden te organiseren voor ouders met kinderen tussen 0 en 18 jaar.
Deze avonden worden gehouden op woensdag 13 september, 11 oktober en 8 november.

De eerste avond op 13 september is een avond over samen als gezin feesten vieren en rituelen instellen rond bijvoorbeeld de adventtijd, oudjaarsavond en gezinsverjaardagen. Rond de christelijke feesten leer je de kinderen het goede nieuws van Jezus Christus.
Spreekster is schrijfster Nieske Selles. Zij helpt ouders om de betekenis van deze feesten uit te leggen aan kinderen en om op creatieve manieren het leven met God te vieren. Selles schreef hierover ook een praktisch boek Vier het samen.

Het belooft een avond te worden waarin we veel ideeën aangereikt krijgen. Iedereen voor wie geloofsopvoeding relevant is, is van harte welkom.

[/column]

[column width=”1/3″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI