Erna Aarsen: “Ik probeer uit te stralen wat God mij heeft gegeven.”

[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

“Jezus zegt dat Hij hier van ons verwacht
dat wij zijn als kaarsjes, brandend in de nacht
en Hij wenst dat ieder tot zijn ere schijn’
jij in jouw klein hoekje en ik in ’t mijn.”

Erna Aarsen is van kinds af aan opgegroeid met de kracht van vrijwilligerswerk. “Er is toen een zaadje gepland, het zaadje van doen.” Ze werkt nu als vrijwilliger bij de  Stichting Hulphond, bij de Nationale Vereniging de Zonnebloem, ze leest voor in de bibliotheek en ze is kringleider in haar kerk. “We kunnen soms heel goed wachten tot God ons verteld wat we moeten doen, of wie iets moet gaan doen, maar je moet ook een stap zetten en het gewoon gaan doen.”

Door haarzelf te zijn, zoals God haar heeft gemaakt, mag ze er zijn voor iemand anders. Een lichtje schijnen daar, waar het nodig is. Door vrijwilligerswerk te doen en er voor anderen te zijn probeert ze een stukje van haar geloof uit te dragen. “De één is een getuigenis in het ‘doen’ en in woorden, mensen die graag getuigen van Gods liefde aan anderen. Ik ben meer een getuigenis in het ‘zijn’. In mijn eigen stukje, met wie ik ben en wat ik in mij heb, mag ik er zijn voor anderen. Ik laat mijn hart zien en probeer uit te stralen wat God mij gegeven heeft.’’

“Soms wordt mij gevraagd hoe ik het volhoud. Dan is mijn antwoord ‘de Heer is mijn herder.’ Soms kom ik ook niet verder dan dat, heb ik zoveel vraagtekens over van alles. Maar ik weet dat Hij erbij is. God is mijn anker. Dat is voor mij de essentie van mijn geloof. Hij is erbij. Soms begrijpen we er niks van, maar Hij is erbij.

Het is een vertrouwen op God. Dat is niet altijd een gevoelskwestie. Als ik in de Bijbel kijk, zijn er genoeg voorbeelden van gelovigen die niks ervaarden. We kunnen heel erg over gevoel praten, maar vertrouwen is weten dat Hij er is. Dat is soms ook genoeg.”

© foto United Photos Laurens Bosch

Op vrijdag 7 april 2023 (Goede Vrijdag) is Erna op 66 jarige leeftijd overleden.

[/column]

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI