Opvoeden doe je samen!

[column width=”2/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Wat wens jij voor je kind? Als ouder wil je het beste voor je kind: geluk, gezondheid, zelfvertrouwen. Het lijkt allemaal zo logisch, maar is zeker niet vanzelfsprekend. Je voelt ook wel dat jij als vader of moeder een belangrijke rol hebt in het leven van je kind. Jij doet ertoe!
Door hoe jij je kind benadert, toespreekt of als gezin samen dingen onderneemt, vormt zich voor een belangrijk deel de ideeën, overtuigingen en het zelfbeeld van je kind. Dat wil je dus goed doen toch?!

Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Voor je er erg in hebt, ben je superongeduldig of zeg je “Hou nou eens op”, “Doe eens normaal”. En vervolgens voel je je daar schuldig over. Of je kind komt regelmatig verdrietig thuis en zit gewoon helemaal niet lekker in zijn vel. Geluk is dan ver te zoeken. Opvoeden is een hele klus en je bent écht niet de enige die af en toe denkt: “Hoe doen andere ouders dit?”

Hart voor Velserbroek verzorgt daarom in samenwerking met Pentakel Coaching en Training voor Ouders een aantal opvoedavonden. De eerste avond is op woensdag 5 februari van 19.30 uur tot 21.30 uur in jongerencentrum De Koe in Velserbroek.

Tijdens deze avond krijg je uitleg over emoties bij kinderen. Hoe werken de emoties bang, boos, bedroefd en blij en hoe kan jij als ouder je kind leren omgaan met zijn of haar emoties, zodat deze je kind helpen groeien en niet (meer) in de weg zitten. Daarnaast gaan we uiteraard in op opvoeduitdagingen in het algemeen. Wat wens je voor je kind? En hoe bereik je dat dan? Wanneer lukt dat niet en hoe komt dat dan?

Klik hier voor meer informatie en voor aanmelding.

Maar er staan meer cursussen bij Hart voor Velserbroek in de agenda.
Op 26 februari start de Parenting Children Course van 5 woensdagavonden. De cursus is voor ouders van 0 t/m 10-jarigen. Het is voor iedere ouder, ongeacht burgerlijke staat, culturele achtergrond of levensovertuiging. De cursus is gebaseerd op christelijke principes, maar is relevant voor zowel christelijke als niet-christelijke opvoeders.
Voor ouders met tieners (11 tot 18-jarigen) start in het najaar de Parenting Teenagers Course.

[/column]

[column width=”1/3″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Getuigenis: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet…
Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI