Locatietheater Panis Angelicus

[column width=”2/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Veel kerkgebouwen zullen in de komende jaren gesloten worden en een nieuwe bestemming krijgen. Vaak vormen zij het kloppend hart van de wijk. Zo ook de Groenmarktkerk: zij biedt al jaren een plek voor religie, maar ook voor cultuur en voor ontmoeting tussen mensen van verschillende achtergronden. Er is een hechte samenwerking met de Antonius Gemeenschap en het diaconaal centrum Stem in de Stad. De vaak kwetsbare gasten van wat de ‘sociale boulevard van Haarlem’ wordt genoemd zijn hier welkom.

Mime, muziek, licht en beeldvoorstellingen op en in de Groenmarktkerk Haarlem. Het is een hommage aan Antonius van Padua, beschermheilige van die kerk. Het wordt een sprankelende ‘liturgie van beeldend theater’ waarbij het publiek meegenomen en omarmd wordt door de betovering van geschilderd licht en fysiek geworden schoonheid.

Het locatietheater door podiumkunstenaars van de Moving Academy for Performing Arts (MAPA) geeft door middel van haar voorstelling ruimte aan de transformatie naar een nieuwe toekomst voor het gebouw, waarin hopelijk ook de omarming van de kwetsbare mens een plaats blijft hebben.

De voorstelling is genoemd naar Panis AngelicusBrood van de Engelen – de titel van een loflied, uit de dertiende eeuw.

Brood van de engelen wordt het brood van mensen;
Het brood van de hemel maakt een einde aan de schaduwen.

Kijk hier voor meer informatie en voor aanmelding.

[/column]

[column width=”1/3″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI