Arjo Barth: “Als ik aan Jezus denk…”

[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Arjo Barth is getrouwd, heeft drie kinderen en bouwt mee aan het Huis van Gebed in Haarlem. Hij deelt in zijn getuigenis wie Jezus is voor hem.

“Vanaf dat ik mij kan herinneren, vanaf kleins af aan geloofde ik dat er een God was die bestond. Toen ik vijftien was, nam ik de beslissing om elke dag een stukje uit de Bijbel te lezen om die God beter te leren kennen. Ik groeide op, ik maakte de keuze voor God om mij te laten dopen; omdat ik geloofde dat hij bestond en dat van mij vroeg.

Een sleutelmoment kwam er toen ik 23 jaar was. Een tekst uit de Bijbel raakte mij. Jezus zegt in die tekst, vlak voordat hij naar de hemel gaat: ‘Deze tekenen zullen de gelovigen volgen. In mijn naam zullen ze de demonen uit drijven, zullen ze mensen genezen en zullen ze nieuwe talen spreken.’ Ik zag dat niet in mijn leven, dus dacht ik: er moet dus meer zijn. Daar wilde ik naar op zoek gaan  en ik sprak erover met mensen. Ze zeiden: ‘Je moet naar de conferentie SoulSurvivor gaan, want daar gebeuren bijzondere dingen.’ Ik ging daar naar toe en heb daar jaren in het gebedsteam gediend. Ik heb daar heel veel van God geleerd. Daar heb ik Jezus leren kennen, het werd een relatie waarin ik Hem beter mocht leren kennen.

Wie is Jezus nu voor mij? Als ik daar aan denk, dan denk ik aan Johannes, de beste vriend van Jezus. Op het einde van zijn leven is hij op een eiland, waar hij naartoe gestuurd is als straf, en heeft hij daar een ontmoeting met Jezus. Hij hoorde een stem en toen hij zich omdraaide zag hij de opgestane Jezus. Hij beschrijft Hem als iemand met vurige ogen en blinkende kleding. Als hij die Jezus ziet, dan valt hij neer. Het was zijn beste vriend, met wie hij op aarde rondliep. Maar als hij Jezus ziet, Die is opgestaan uit de dood, dan wordt zijn hart vervuld met ontzag. Dat is wie Jezus nu is voor mij is. Iemand die krachtig en machtig is. Als we Hem ontmoeten kunnen we ons alleen maar verwonderen en stil worden.

Aan de andere kant, als ik aan Jezus denk, dan moet ik denken aan het verhaal van Zacheüs. Een kleine man, maar hij hoorde dat Jezus kwam. Hij was een belastingambtenaar en niet geliefd bij mensen. Om Jezus te kunnen zien klom hij in een boom. Toen Jezus voorbij kwam, stopte Hij bij die boom en zei: ‘Bij jou wil ik vanavond eten. Met jou wil ik contact hebben.’ Dat is ook wat ik nu van Jezus ervaar. Hij is iemand die dichtbij is en geïnteresseerd is in mij, in wie ik ben, wat ik nodig heb, naar wie ik toe kan gaan en bij wie ik veilig ben.”

Het complete getuigenis van Arjo kun je hier bekijken: https://jesustoday.nl/verhalen/arjo/.

Jesus Today is een online platform waar mensen hun getuigenis delen en anderen inspireren ook hun verhaal te vertellen. Vind jij dit ook gaaf? Ze zoeken hiervoor nog mensen. Kijk hier voor de vacature van projectmanager https://jesustoday.nl/vacature/.

[/column]

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI