Lichtpuntjes van hoop

[column width=”2/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

De kerkgemeente van de Grote of St. Bavokerk wil graag dat de kerk in deze tijd een plek is om hoop te delen. In de adventstijd staan immers hoop, verwachting en licht in de duisternis centraal.

In de kerk staat daarom een speciale adventskalender in de vorm van 28 kistjes rondom de kerstboom. Dagelijks wordt een kistje geopend. De kistjes zijn door verschillende groepen uit de samenleving gevuld, waaronder een schoolklas, een Haarlemse band, het Stadsklooster en de kerkelijke jeugdgroep. Op deze manier worden lichtpuntjes van hoop getoond.
Naast het bekijken van de adventskalender is er de mogelijkheid om een kaarsje te branden. Op zaterdagmiddag is dat gratis, op andere dagen is er entreegeld verschuldigd.

Zaterdag 28 november heeft de Haarlemse burgemeester Jos Wienen het eerste kistje geopend. “Ik denk dat voor veel mensen in deze periode waarin zoveel niet kan en mensen zich zorgen maken over hoe het gaat met de wereld, het goed is te realiseren dat het licht overwint en dat we toeleven naar het kerstfeest.” Beelden hiervan zijn op zaterdag 12 december om 18 uur op NPO2 in het programma Met hart en ziel te bekijken.

Op de Facebookpagina van de kerk wordt ook dagelijks een kistje geopend.

[/column]

[column width=”1/3″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI