Kerkennacht

[column width=”2/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Ook dit jaar is er weer in verschillende plaatsen in ons land – op dit moment 20 plaatsen – rondom de langste nacht een kerkennacht. Haarlem is één van de deelnemers. Op vrijdagavond 23 juni zullen in onze stad negen kerken ‘s avonds hun deuren openstellen om  een breder publiek te laten ervaren welke ruimten er schuil gaan achter (historische) gevels en welke plek de kerken als gemeenschap innemen in de stad. Om mensen uit te nodigen en te verwelkomen geven de deelnemende kerken in Haarlem een podium aan jonge popmusici.

De kerkennacht in Haarlem wordt georganiseerd door de Raad van Kerken van Haarlem en de Haarlemse popscene.
Hoewel het nog maar een kwart is van de kerken die Haarlem rijk is, toch kun je op die avond met negen monumentale kerken – en de mensen die daar bij horen – kennismaken. Maar iedere kerk is verschillend in traditie en sfeer, net zoals elke artiest een eigen sfeer met zich meebrengt. Jong of oud, klassiek, pop of underground, arm of rijk, allochtoon of autochtoon: grenzen vallen weg waar kerken hun deuren openen tijdens de kerkennacht.
Kijk hier voor de line up van de Kerkennacht Haarlem en kijk hier voor het complete programma. Je kunt hier de complete folder met een beschrijving van de kerken en de popmusici bekijken.

De volgende kerkgebouwen worden opengesteld: Fonteinkerk, Wilhelminakerk, Hersteld Apostolische Zendingskerk, Doopsgezinde Kerk, Grote of St. Bavokerk, Josephkerk, Nieuwe Kerk, Groenmarktkerk en de Oud Katholieke en Anglicaanse kerk.

Bekijk hier het filmpje dat de raad van kerken heeft laten maken.

[/column]

[column width=”1/3″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI