Heel Haarlem Orgelt

Gedurende twee weken in juli strijkt het oudste en meest bekende orgelfestival ter wereld met meer dan dertig concerten neer in Haarlem. De aftrap van de 55e editie vindt op zaterdag 13 juli plaats met de Heel-Haarlem-Orgelt-dag. Je kunt dan genieten van gratis orgelconcerten in de Phil (10.30 uur, tevens de start) en de Grote of St. Bavokerk (16.30 uur, tevens het slot) met daar tussenin concerten in vijf kerken. Verschillende organisten zullen die dag de bezoekers trakteren op spannende nieuwe en eeuwenoude orgelklanken.

In de Phil zal Jeroen Koopman (in het eerste decennium leerling van voormalig stadsorganist Jos van de Kooy) het befaamde Cavaillé-Coll-orgel (1871) bespelen. Het wereldberoemde Müller-orgel (1738) in de Bavo zal door de huidige stadsorganist Anton Pauw bespeeld worden.

Tussen die beide orgelconcerten in kun je via een wandelroute vijf orgelconcerten in vijf verschillende kerken bijwonen. Er zijn twee looproutes: tegen de klok in en met de klok mee.
De eerste route gaat via de Lutherse Kerk, Waalse Kerk, Josephkerk en Nieuwe Kerk naar de Doopsgezinde Kerk. De tweede route gaat via de Waalse Kerk, Doopsgezinde Kerk, Nieuwe Kerk en Josephkerk naar de Lutherse Kerk. Beide routes starten om 11.30 uur en eindigen om 16 uur. Lees hier waar en hoe laat welke organist speelt.

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI