Film: Adam, waar ben je?

[column width=”2/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Zondagavond wordt de film Adam, waar ben je? vertoont. Het is tevens een benefietavond waarvan de opbrengst voor de Oekraïense vluchtelingen is. Het is een bijzonder filmproject van een Oekraïense producer en een Oekraïense cineast. De filmdocumentaire geeft een inkijkje in het dagelijks leven van monniken op het Griekse schiereiland Athos. De film heeft een Nederlandse ondertiteling en er is een inleiding van de producer!

Het is een uitzonderlijke, visueel rijke en unieke beschouwende documentaire over de monniken en hun leven in een wereld die niet beheerst wordt door de klok. Prachtige beelden van de natuur, de ritmes van de seizoenen en de toewijding van de monniken, hun beproevingen, pijn en saamhorigheid.

Hoofdpersoon in de documentaire is hegumen Gregry. Hij is het meest aan het woord en praat in opmerkelijke openheid over zijn worstelingen en angsten. Zijn tranen vloeien veelvuldig. Het einde van zijn leven valt hem zwaar. “Goede werken worden slechts met pijn en moeite voltooid. Ik blijf tot mijn laatste adem in het klooster.”

De film is te bewonderen in het Verhalenhuis Haarlem, Van Egmondstraat 7 in Haarlem.

Klik hier voor het reserveren van kaarten.

[/column]

[column width=”1/3″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI