Festival WELKOM HIER! HAARLEM

[column width=”2/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Op zaterdagmiddag 22 april is er een groot festival: Welkom Hier! Haarlem.

De mensenrechtenorganisatie Justice and Peace slaat met de gezamenlijke kerken van Haarlem en Stem in de Stad de handen in één: samen gaan we een middag van verbondenheid vieren. Verbondenheid met elkaar en met de vluchtelingen om ons heen, om aan de stad te laten zien dat we verbinding zoeken in plaats van polarisatie. Om een positief geluid, een geluid van hoop te laten horen.

Want ook al is migratie van alle tijden, het went nooit voor iedereen. Nieuwkomers en bestaande inwoners reageren verschillend op veranderingen en nieuwe invloeden die migratie met zich meebrengt. De een maakt het nieuwsgierig, de ander wordt er onzeker of angstig van. Voor hen geldt: onbekend maakt onbemind.

Daarom is er op 22 april dit festival om mensen die net in Haarlem zijn komen wonen te verbinden met mensen die al heel lang in Haarlem of elders in Nederland wonen. Het wordt een middag waarbij geproefd kan worden van diverse culturen, zowel letterlijk als figuurlijk en met veel vrolijkheid maar ook verdieping.
Het is ook een mooie gelegenheid om aan Haarlem te laten zien hoe de kerken de handen uit de mouwen steken voor de samenleving en wat zij kunnen bieden voor mensen die misschien wel behoefte hebben aan zingeving in hun leven.

Er zijn optredens op twee podiums, er is muziek en er zijn toespraken. Ook voor de kinderen is er een doorlopend programma met leuke activiteiten. Verder is er een initiatievenmarkt met ruim twintig lokale organisaties die hun activiteiten aan de nieuwe Haarlemmers presenteren.

De negatieve beeldvorming, maar vooral ook de wil om de bestaande, plaatselijke solidariteit met, voor en door vluchtelingen te laten zien, waren de aanleiding voor de eerste Welkom hier! manifestatie begin februari 2016 in Den Haag. Tientallen initiatieven en honderden bezoekers kwamen samen om ervaringen en informatie uit te wisselen tijdens een initiatievenmarkt en een podiumprogramma.
Welkom Hier! maakt lokale solidariteit naar vluchtelingen toe voor iedereen toegankelijk.

Wie wil meedenken over een boeiend, interactief en eerlijk programma namens de kerken in Haarlem kan zich aanmelden bij Myrna Bockhoudt, myrnabockhoudt@stemindestad.nl.
Klik hier voor de flyer in het Nederlands, of hier voor de Engelstalige versie.

[/column]

[column width=”1/3″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI