Feest van de Geest 2022

[column width=”2/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Feest van de Geest is een ontmoeting tussen beeldende kunst, Pinksteren en de architectuur van kerkgebouwen.

In de periode tussen Hemelvaart en Pinksteren zijn kerken open voor het publiek. Kunstenaars presenteren en exposeren dan hun nieuw gemaakte kunst, geĆÆnspireerd op het het thema In vuur en vlam.

De opening van dit evenement door burgemeester Jos Wienen vindt plaats op dinsdagmiddag 24 mei, om 16 uur in de plebanie van de Kathedrale St. Bavo (ingang Emmaplein)

In acht kerken in Haarlem zullen kunstenaars een nieuw gemaakt werk tonen rond het thema In vuur en vlam. Op zes middagen tussen Hemelvaartsdag en Pinksteren zijn de kerken open voor deze exposities van hedendaagse kunst. Het is de derde keer dat dit tweejaarlijkse evenement in Haarlem plaatsvindt. De deelnemende kerken zijn Kathedrale Basiliek St. Bavo, Pelgrimkerk, Fonteinkerk, Immanuƫlkerk (Protestantse Gemeente) en Dorpskerk Santpoort.

Hemelvaart betekent dat Jezus niet meer lichamelijk onder ons is. De tien dagen tussen Hemelvaart en Pinksteren tellen in de kerkelijke traditie als een periode van alleen achterblijven. Dan blijkt op het Pinksterfeest, dat de Geest mensen in vuur en vlam zet. Soms hebben we het gevoel dat recht en vrede, waarheid en liefde ons bij de handen afbreken. Maar telkens voelen we ons ook geroepen om in vuur en vlam te raken voor waarden die het leven zinvol maken.

Klik hier voor de exacte data en tijden.

[/column]

[column width=”1/3″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI