Digitale Pinksterconferentie

[column width=”2/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Ondanks dat de Pinksterconferentie van Opwekking niet door mag gaan, kan samen Pinksteren vieren toch wel! De organisatie heeft samen met een groot aantal partners (waaronder MisieNederland, Groot Nieuws Radio, Evangelisch Werkverband, christelijke media en verschillende kerkgenootschappen) de handen ineengeslagen om een digitale Pinksterconferentie te organiseren met als thema Samen kerk, samen sterk.

De partners delen een gezamenlijk verlangen: om juist in deze tijd door samen op te trekken, kerken en gelovigen bij elkaar te brengen om Pinksteren te vieren, en van daaruit, vervuld met de heilige Geest, opnieuw onze plek in te nemen in de samenleving. De opzet van de conferentie is om via verschillende digitale kanalen en de NPO programma’s aan te bieden die een zo breed mogelijke groep aanspreekt. Daarbij ligt de focus op de boodschap van Pinksteren en de eenheid van de kerk.

De verschillende teams die ieder jaar tijdens de Pinksterconferentie verantwoordelijk zijn voor de programma’s voor kinderen, tieners, jongeren en de bijzondere mensen zijn volop bezig met de voorbereidingen voor een digitaal programma.

Kijkers kunnen via livestreams en eerder opgenomen programma’s van vrijdag tot en met maandag Pinksteren meevieren. Zo zijn er samenkomsten met onder andere Otto de Bruijne, Nelinda Troost, Jurjen ten Brinke en Henk Stoorvogel. Ook worden er seminars over actuele thema’s aangeboden. Verder zijn er inspirerende tafelgesprekken en presenteert Groot Nieuws Radio de Top 100 van Opwekkingsliederen. Zondagmiddag is er vanaf 14.30 een digitale Sing-in.
Deze website is de online thuisbasis voor de digitale Pinksterconferentie.

Beluister hier wat Ruben Flach, directeur Opwekking, hierover te vertellen heeft.

Het zou dit jaar de 60e conferentie zijn met als thema Nederland heeft Jezus meer dan ooit nodig. Opwekking-oprichter Peter Vlug zei hierover in het voorjaar nog: “Kies voor Jezus, ook in deze moeilijke periode. In Psalm 91 staat hoe wij kunnen omgaan met dit virus. Laten we, ondanks alle moeilijkheden, niet ten ondergaan maar voor Jezus kiezen.”

[/column]

[column width=”1/3″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Getuigenis: Sahar: ‘’Ja, ik geloof’’
Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI