30
september
18:38

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Hoe is het gesteld met de kerk in deze tijd? Is het een tijd van crisis of van kansen? Is er een toekomst van de kerk en zo ja, hoe dan?

Tabitha van Krimpen (24) is de Jonge Theoloog des Vaderlands en tevens bedrijfskundige. Ze deelt met de aanwezigen haar visie op de kansen en mogelijkheden van de kerk van morgen. Die zijn er volgens haar genoeg, maar mogelijk vragen nieuwe tijden wel om nieuwe vormen!
Tabitha haalt daarbij onderzoeken aan en kijkt naar trends en maatschappelijke ontwikkelingen om grip te krijgen op de huidige tijdgeest. In elk geval heeft de kerk een zichtbaarheidsprobleem. De protestantse en katholieke kerk moeten veranderen, willen ze overleven.

Ook moet de kerk veel beter in marketing worden, bijvoorbeeld om de concurrentie aan te gaan met alle coaches en zelfhulpgoeroes bij mensen nu terechtkomen met hun levensvragen. “Waarom zou de kerk niet kunnen adverteren op Instagram?” vertelde ze in mei dit jaar in een interview aan De Volkskrant.

“We moeten aangeven wat het geloof voor ons betekent,” zegt ze, “waarom geloof je en waartoe dient de kerk? We moeten samen optrekken, en het jeugdig idealisme combineren met doorleefde wijsheid.”

Gegevens

Datum:
22 september
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorieën:
,