Dag van Nationaal Gebed

[column width=”2/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

God heeft ons geen geest van angst gegeven, maar een geest van kracht, liefde en zelfbeheersing (2 Timoteüs 1:7)

Christen Unie, EO, Groot Nieuws Radio, Missie Nederland en Raad van Kerken Nederland organiseren op woensdag 18 maart een Dag van Nationaal Gebed. Dit in verband met de wereldwijde uitbraak van het coronavirus.

“Het leed en de onzekerheid die deze situatie met zich meebrengt, is voor iedereen voelbaar. Als christenen geloven we dat we ons daar niet door hoeven te laten leiden. We mogen vertrouwen dat Go ook in deze situatie de Heer is,” aldus de organisatie. “Gebed helpt om ongerustheid aan God over te geven en om anderen te zegenen, bijvoorbeeld hen die werken in de zorg of andere cruciale sectoren.”

Op die dag start om 9 uur op de speciale website www.nationaalgebed.nl een livestream. Op drie momenten wordt centraal een gebedsblok ingeleid, met een vierde afsluitend moment. Deze momenten volgen de getijden. Een voorganger leidt een blok in en vervolgens kan een ieder persoonlijk bidden en gebedspunten plaatsen.
9 uur – De terts: bidden en vertrouwen
Wij zijn als christenen niet immuun voor de gevolgen van de epidemie en voor de bijbehorende onzekerheid. We leggen onze nood voor aan God en doen dat in het vertrouwen dat Hij erbij is.
12 uur – De sext: bidden en omzien naar anderen
De vroege christenen hadden ook te maken met epidemieën en grote maatschappelijke onrust. Zij onderscheiden zich door eerst de nood van de ander te zien en daar wat aan te willen doen. Wij bidden voor anderen in onze omgeving en vragen God ons te helpen15 uur er voor hen te zijn.
15 uur – De None: bidden en het koninkrijk zoeken
We verbinden ons met alle medegelovigen over de hele wereld di de gevolgen van deze crisis ondervinden. We zijn dankbaar voor allen die zich inzetten voor onze gezondheid en veiligheid en bidden voor hen. We zoeken naar kansen om de hoop van het koninkrijk te delen met de mensen om ons hen.
19 uur – De vesper: uw wil geschiede, zowel in de hemel als op de aarde
In dit afsluitend blok is het Onze Vader de leidraad en leggen we onszelf weer in Zijn hand.

[/column]

[column width=”1/3″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI