Christelijke meditatie door de eeuwen heen

Op een feestelijke bijeenkomst op zaterdagmiddag 24 februari om 16 uur vindt een boekpresentatie plaats over een boek dat de weg van de christelijke meditatie door de eeuwen heen beschrijft. Van de joodse wortels, via de woestijnkluizenaars en de kloosters, langs de grote mystici in de middeleeuwen. Vervolgens bij Maarten Luther en de protestantse bewegingen daarna. Daarnaast de rooms-katholieke aandacht voor meditatie in de afgelopen eeuwen, tot op de dag van vandaag. En meer recent de internationale ontwikkelingen de afgelopen eeuw in christelijke kring, waaronder de World Community for Christian Meditation (opgericht door een benedictijner monnik).

Schrijver van Christelijke meditatie vroeger en nu is oud-voorganger dr. Kick Bras, die inmiddels als meditatiedeskundige gezien kan worden.

De bijeenkomst vindt plaats in Verhalenhuis Haarlem, Van Egmondstraat 7 in Haarlem. Muzikale omlijsting is er door de harpiste Annelies Kole.

Klik hier voor meer informatie.

In de christelijke meditatie is het belangrijk Gods stille en mysterievolle aanwezigheid in ons toe te laten en ze te onderkennen, niet zozeer als een realiteit, maar als dé realiteit die zin, vorm en doel geeft aan alles wat we doen en aan alles wat we zijn. – John Main

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI