Bijbelcursus Evangelisch College ook in Haarlem

[column width=”2/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

“Door het hele verhaal van de Bijbel te ontdekken, leer ik God beter kennen.”

De Bijbelcursus van het Evangelisch College (voorheen de Evangelische Toerusting School) is er voor iedereen die de Bijbel beter wil leren kennen, begrijpen en toepassen. Met welke voorkennis je ook aan de cursus begint, je zult merken dat je door deze cursus blijft groeien in geloof en God beter zult leren kennen.

Wanneer je deze Bijbelcursus volgt, lees je in vier jaar de hele Bijbel door; alle Bijbelboeken komen hierbij aan bod. Ieder jaar wordt ook een thema besproken, dat je helpt om de Bijbel beter te kunnen lezen. Per jaar volg je in totaal 18 lessen: 9 lessen Oude Testament en 9 lessen Nieuwe Testament, van elk 2,5 uur. In de lessen wordt aandacht besteed aan de achtergronden, context, thema’s, moeilijke passages en de boodschap van ieder Bijbelboek.

Deze cursus vraagt een tijdsinvestering van gemiddeld vijf uur per week. Je besteedt deze tijd aan het lezen van het Bijbelboek, het vergaren van aanvullende informatie op EC-online en het volgen van de lessen.

Er zijn 55 cursuslocaties, waaronder ook een in Haarlem: het gebouw van PG Immanuël, Medanstraat 32. Elke tweede zaterdag van de maand is er les van 9.30 uur tot 15 uur, met een half uur lunchpauze. Frans Blok is dan docent Nieuwe Testament en Martijn van Geilswijk docent Oude Testament.

De komende data voor de live-cursussen in Haarlem zijn: 8 oktober, 12 november, 10 december, 14 januari, 11 februari, 11 maart, 15 april en 13 mei. Die laatste dagen zijn tevens open dagen.
Omdat alle locaties hetzelfde programma volgen, kan een gemiste les gemakkelijk ingehaald worden op een moment op een andere locatie (bijv. in Aalsmeerderbrug | LEG).

Meld je aan door te mailen naar: fransblok.pgi@gmail.com.

Van de eerste cursusdag over de vier evangeliën zijn opnamen gemaakt, zodat je die alsnog kunt volgen. Ook geeft het een beeld hoe zo’n cursusdag er uitziet. Klik hier voor de opname.

[/column]

[column width=”1/3″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI