Gendro Schijff: ”Iedereen heeft iets van God ontvangen.”

[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Gendro Schijff is sinds 2021 als pionier aangesteld om een community te bouwen in de wijk Molenwijk in Schalkwijk. “Elke woensdagavond hebben we een maaltijd in Het Open koffie Huis en een keer per maand hebben we aansluitend een worship in de huiskamer waarin we God aanbidden, verhalen delen en bidden. We zien daar elke keer Jezus bewegen en mensen diep geraakt worden. De ervaringen die mensen daar hebben zijn weergaloos, er komen mensen tot geloof. Het is echt thuiskomen bij God in de huiskamer!

Zo was er een vrouw uit Iran die de hele worshipavond moest huilen. Ze vertelde dat ze zoveel vrede in haar hart voelde. Ze wist niets van Jezus, maar heeft die avond haar hart aan Jezus gegeven. Dezelfde week hebben we haar een filmpje over Jezus gestuurd in het Farsi. Ze vertelde ons dat de man van het filmpje de man was die ze de hele worshipavond had zien rondwandelen en die naast haar was komen zitten. We zien zoveel mensen naar huis gaan van wie het leven veranderd is, dat raakt me elke keer weer. Daarin voel ik me zo gezegend.

Met een aantal mensen zijn we naar Manchester geweest. Daar hebben we gezien hoe een christelijke organisatie in een achterstandswijk helpt om Jezus te vinden. Ze hebben bijvoorbeeld een soort voedselbank met daarbij een intakegesprek: wie ben je, wat is je gezinssituatie, wat voor hulp heb je nodig. Wat mij opviel in Manchester is de helderheid. De mensen die gaan meedoen aan de projecten weten dat ze dan over Jezus gaan horen. Die helderheid en vrijmoedigheid passen we ook toe in Molenwijk en dat wordt gewaardeerd. Het Open koffie Huis is een plek die aantrekt. Er komen mensen die zeggen ‘We hebben gehoord dat Jezus hier is, wil je voor me bidden?’

Elk moment in Het Open Huis Molenwijk is bijzonder. Dat is echt zegen van God. We investeren in mensen. Mijn vrouw Mattanja heeft momenteel met elke medewerker een gesprek naar aanleiding van een test die ze afneemt. Dat gaat over wat God aan je gegeven heeft. Iedereen heeft iets van God ontvangen, maar soms bewandel je een ander pad dan God voor je bedoeld heeft. Als dat helder wordt, zien we mensen megastappen maken. Mensen worden vrijgezet, angststoornissen worden minder of verdwijnen. We zouden deze test graag aan meer mensen willen aanbieden in Molenwijk en zo de cirkel van armoede doorbreken. 

Wat ik tenslotte nog wil zeggen: doe geen compromis als het gaat om Jezus en nodig andere mensen uit om daar deel van te zijn, kom, ontmoet Hem!”

[/column]

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI