Arkgemeenschap regio Haarlem

[column width=”2/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Op 28 november is er in de Nieuwe Kerk in Haarlem een avond over de rijke geschiedenis van meer dan een halve eeuw Arkgemeenschappen wereldwijd en de wonderlijke ontwikkeling van een heel jonge gemeenschap in Bloemendaal.

In een Arkgemeenschap leven mensen met en mensen zonder verstandelijke beperking op basis van wederkerigheid samen, vanuit het bewustzijn dat iedereen beperkingen heeft en kwetsbaar is. Er wordt geleefd vanuit de wetenschap dat we anderen nodig hebben om het leven zin te geven, maar zeker ook vrolijker te maken. Een Arkgemeenschap is gestoeld op drie poten: wonen, werken en vieren.

Vijf jaar geleden is het initiatief genomen om in de regio Haarlem een Arkgemeenschap op te zetten. Vandaag is er een gemeenschap van meer dan twintig mensen die samen vorm geven aan deze droom.
Met wonen wordt dit najaar gestart in huize Pelletier. Met werken zijn ze al drie jaar geleden gestart in de zorgtuinderij en werkplaats. Het vieren doen ze al wekelijks in de weeksluiting op vrijdagmiddag. Het leven wordt vanuit het christelijk geloof gevierd, maar er is ruime voor andere tradities en vromen.

Klik hier voor meer informatie of aanmelding voor de nieuwsbrief.

[/column]

[column width=”1/3″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI