Eindeloze hoop in hopeloze ellende

[column width=”2/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Op een zonnige middag liepen we door een achterstandswijk van een miljoenenstad. De straten waren stoffig en kapot en het onkruid en zwerfafval wisselden elkaar af. Het gevoel van hopeloosheid, kilte en eenzaamheid straalde van de bouwvallige woningen, geblutste auto’s en verwaarloosde parkjes.

Dat is de wereld waarin we in leven. Want die hopeloosheid en ellende van die miljoenenstad is net zo goed dichtbij te vinden. In jouw stad, in jouw plaats, in jouw straat. Vaak netjes gecamoufleerd achter een nette voortuin en goed geschilderde kozijnen en voordeur.  Maar het is er. Misschien merk je het zelf ook in je familie of vriendenkring: relaties staan onder druk, mensen lijden onder depressie of een aandoening en de pijn van gebrokenheid is merkbaar. En dan over het nieuws, desinformatie of ontkenning maar te zwijgen.
We maken er, door onze eigen schuld of toedoen, met elkaar een potje ellende van.

Maar er goed nieuws, heel goed nieuws zelfs: in die uitzichtloze, hopeloze ellende brengt God zelf eindeloze hulp. Hij had de wereld, Hij had jou en mij zo lief dat Hij de enig denkbare en enig mogelijk oplossing gaf: Jezus, Gods eigen Zoon.

Dit uitermate goede nieuws moet verteld worden. En God roept jou en mij op om dat te doen. In jouw straat, jouw plaats, ons land en in deze wereld. Het evangelie, de boodschap van liefde en genade, van eindeloze hoop moet gehoord worden zodat mensen Jezus leren kennen.
Dat is de boodschap die wij moeten vertellen: er is een weg uit ellende, hopeloosheid, depressie, pijn, angst en verdriet. God geeft een leven in volheid: het leven met God.

Kijk jij wel eens naar je voeten? Zowel de profeet Jesaja als de apostel Paulus vertellen er iets over.
Jesaja (52:7 | BGT) zegt dat ‘Iedereen wacht op het goede nieuws. Iedereen wacht op de snelle boodschapper die komt. De mensen zijn blij als hij komt. Hij zegt dat God de mensen zal bevrijden.’ Paulus herhaalt dat in zijn brief aan de Romeinen (10:15 | HSV) waar hij zegt ‘Hoe lieflijk zijn de voeten van hen die het goede verkondigen.’

Jouw en mijn voeten zijn liefelijk. God zet ons in als vreugdebodes, als brengers van het goede nieuws. Ben jij bereid om niet alleen maar je voeten, maar alles wat je hebt te gebruiken om dat nieuws te delen. Zodat steeds meer mensen Jezus leren kennen en ook hun leven voor eeuwig verandert.

Ben jij er klaar voor om te laten zien dat Zijn liefde ons de ware betekenis van ons leven geeft? Doe jij mee met de Serve the City-week om een verschil te maken in de levens van de mensen om je heen, om impact te hebben vanuit de liefde voor God?
Ben je klaar voor een klus?

En luister eens naar dit lied dat prachtig verwoordt hoe groot Gods liefde voor deze wereld is.

[/column]

[column width=”1/3″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Agenda

Deel dit bericht

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI