De Wittenberg bestaat 50 jaar

[column width=”2/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

De Wittenberg in Zeist bestaat op 13 april 50 jaar. Deze mijlpaal wordt gevierd met een jubileumdag op zaterdag 14 mei met als thema is Peper & Zout. Er zijn presentaties, er is een interactieve dankdienst en er is ruimte voor ontmoeting.

Op die dag zijn er zowel in de ochtend als in de middag  TED-talks. Zes sprekers geven elk in max. 10 minuten een inspirerende presentatie over een belangrijk jongerenthema.
Van 13.30 uur tot 15 uur is er een interactieve dankdienst in de Nieuwe Kerk in Zeist. In deze dienst zijn er getuigenissen van vijf generaties Wittenberg en is er veel ruimte voor Gods woord, dankgebed en muziek.
Daarnaast is er gelegenheid voor ontmoeting rondom verschillende eettentjes en is er een beeldpresentatie over 50 jaar Wittenberg.

De Wittenberg is in 1972 gestart als een reformatorische Bijbelschool. De Nederlands Gereformeerde Kerk was net ontstaan en zocht opleidingsmogelijkheden voor kerkelijk kader. In die periode sloot de kerk steeds minder aan bij de samenleving en haakten met name jongeren af. Het was de tijd van de hippies en studentenopstanden en gezag werd overboord gezet. Een Bijbelschool zou jonge mensen toe kunnen rusten om als christen in de wereld te staan. En vanuit deze missie hebben inmiddels honderden jongeren een bijbelopleiding bij de Wittenberg gevolgd. Velen van hen zijn nu actief in hun kerk of bij een christelijk organisatie.

De missie om jongeren toe te rusten als christen in de wereld te staan, is nog altijd dezelfde. De Wittenberg biedt inmiddels ook al jaren een tussenjaar aan voor jongeren van 17 tot 25 jaar. Momenteel wonen er zo’n honderd jonge mensen en enkele gezinnen in het gebouw in Zeist. Zij vormen met elkaar een leefgemeenschap en bieden samen een gastvrije plek voor retraitegasten, die rust, stilte en bezinning zoeken.

Klik hier voor meer informatie over het programma van deze jubileumdag.

[/column]

[column width=”1/3″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Agenda

Deel dit bericht

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI