Dankdag 2022

[column width=”3/5″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Woensdag 2 november is het Dankdag, een dag waarop veel christenen danken voor de oogst (gewas en visserij) en de arbeid in het afgelopen jaar. Vroeger was die vooral bedoeld om God te danken voor de goede oogst en Zijn voorziening in ‘ons dagelijks brood’. Tegenwoordig hebben de meeste Nederlanders een andere baan, maar ook daarvan zijn zij afhankelijk voor ‘ons dagelijks brood’.

Stichting Woord & Daad, in Haarlem bekend van de kringloopwinkel in Molenwijk, heeft ter gelegenheid van Dankdag een dankdagkalender uitgegeven met als centrale thema ‘Bijbelse beroepen’.  In de kalender is er bij elk beroep een kort Bijbelgedeelte geplaats met enkele vragen ter overdenking alsmede gebedspunten. Voor kinderen zijn er ook knutsel- en doe-opdrachten toegevoegd.

Klik hier om de digitale kalender te downloaden.

Vandaag 2 november heeft het Nederlands Dagblad op de voorpagina een dankdagfoto geplaatst van de inspectie van een graanschip uit Oekraïne, begeleid door  een gedicht van Rikkert Zuiderveld.

Het CGMV, de vakorganisatie voor christenen vraagt zich wel af hoe je kunt danken voor gewas en arbeid in een jaar volcrises. Is het niet beter opnieuw een biddag – net als in maart – te houden? De oorlog in Oekraïne heeft grote gevolgen voor bijvoorbeeld tuinbouwbedrijven die de gasrekening niet meer kunnen betalen of de visserijvloot die de brandstof voor de schepen niet meer kan betalen.
Daarnaast protesteren boeren vanwege de stikstof crisis, maar er zijn ook zorgen over bodem, water, klimaat en biodiversiteit. Zij roept dus op om deze dag zowel te danken als te bidden.

[/column]

[column width=”2/5″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Agenda

Deel dit bericht

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI