DANIËL vasten

[column width=”2/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Van maandag 9 januari tot en met 29 januari houdt re:connect zijn 21DAYS. Dit betekent 21 dagen bidden en vasten. Zo gaan ze het nieuwe jaar in met de focus op God, door samen te bidden en te vasten.

Het Daniël vasten is gebaseerd op de Bijbelverzen in Daniël 10:2-3. De eerste drie weken van het joodse kalenderjaar at Daniël geen vlees of lekkere dingen en dronk geen wijn. Er wordt ook wel verwezen naar Daniël 1:8. Hij at de gerechten van de koning niet omdat hij anders zijn lichaam zou onteren.
Je lichaam wordt dus gereinigd door bepaalde soorten voedsel een tijdlang niet tot je te nemen. Maar het vasten is ook bedoeld om je relatie met God te verdiepen en in Zijn wegen te wandelen. Uiteindelijk is het grotere doel van het Daniël vasten dat jij je zoveel mogelijk op God concentreert tijdens je dagelijkse bezigheden.

De gemeenteleden van re:connect proberen zoveel mogelijk tijd vrij te maken voor gebed en Bijbelstudie. Daartoe ontvangen zij een dagelijkse overdenking toegestuurd en zijn er dagelijks gezamenlijke gebedsmomenten.
Naast het gedeeltelijk vasten kiest men ook iets uit de dagelijkse routine en vast daarvan gedurende 21 dagen.

Klik hier voor meer informatie en eventuele deelname.

[/column]

[column width=”1/3″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Agenda

Deel dit bericht

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI