Antonius (s)preekt

[column width=”2/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Wie anderen niet wil eren, wordt niet geëerd.
Wie anderen niet wil waarderen, vindt zelf geen waardering.
Wie niet moe wil worden, vindt geen rust.
Als iemand kwaad wil doen, vraagt hij zelden raad.
Als iemand iets goed wil doen, doet hij zijn best van velen raad te krijgen.

De Antonius Gemeenschap is een actieve vrijwilligersorganisatie die op verschillende manieren zorgdraagt voor kwetsbare mensen in Haarlem en die werkt aan de droom van vrede. Overtuigd van duurzaamheid, saamhorigheid en eensgezindheid in de stad, zoekt men  altijd naar samenwerking met de gemeente Haarlem, met andere organisaties en met particulieren.

In de loop van een jaar organiseert men verschillende activiteiten in elk der vier aandachtsgebieden. We noemen er hier twee.
Antonius kookt
Met een wekelijkse buurtkeuken (18 tot 19.30 uur) krijgen oudere, eenzame en/of kwetsbare mensen de gelegenheid om andere mensen te ontmoeten en voor 5 euro samen te eten. De ene week eet men in Het Open Huis (Schalkwijk) , de andere week bij Stem in de Stad (binnenstad). Ook wordt er maandelijks een high tea geserveerd in drie Haarlemse verzorgingstehuizen.
Vrede en gerechtigheid
Elke eerste maandag  van de maand is er om 12.30 uur inde Groenmarktkerk het vredesgebed voor de stad, het land en de wereld. Na het gebed is er koffie of thee. Dit gebed wordt al meer dan dertig jaar achtereen gehouden.

Klik hier voor het activiteitenoverzicht van het eerste kwartaal 2022 en hier voor het jaarverslag 2021 van de Antonius Gemeenschap.

Wist je trouwens dat alle soeprecepten uit 2021 in een leuk en praktisch SoepSupport-kookboek zijn gebundeld? Kijk hier voor meer informatie en voor het bestellen ervan. De opbrengst komt ten goede aan Antonius kookt.

[/column]

[column width=”1/3″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Agenda

Deel dit bericht

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI