Liset Kampman: “Ondanks onze verschillen toch naar de gezamenlijke dienst.”

[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Liset Kampman-Klinge blikt terug op eerdere edities van de gezamenlijke kerkdienst.

‘’Het eerste wat in mij opkomt, als ik terugdenk aan de gezamenlijke kerkdienst, is de saamhorigheid. Je ziet in deze kerkdienst allerlei elementen terugkomen waarvan je bedenkt: dit past meer bij die en dat past meer bij die. Dat is heel erg leuk om te merken. De liturgie is een samensmelting van stukjes uit de verschillende kerken. Je ziet hierdoor echt dat deze kerkdienst een gezamenlijke dienst is, waarbij zoveel kerken samen de zondagsviering beleven. Het blijkt dat je de verschillende elementen heel mooi kunt samenvoegen en dat het verbindt.

Waar ik altijd van geniet is de muziek. Die springt er echt uit voor mij. Ook was er in de voorgaande jaren een moment waarbij er een gezamenlijk gebed gebeden werd: gebed voor Haarlem en omgeving. Dat is zo gaaf om samen te mogen doen. We zijn allemaal verschillend, maar toch weer niet. In een koor zie je dat heel mooi terug. De meerstemmigheid in harmonie, dat doe je met z’n allen. Je bent onderdeel. Dat gevoel ervaar ik ook heel sterk in de gezamenlijke kerkdienst.

Het feit dat je zij aan zij staat in het Kennemer Sportcenter, dat je elkaar zodanig accepteert, dat je samen dezelfde liederen zingt, dat moet God Zijn liefde zijn. In ons en door ons. Door Hem is het mogelijk samen te komen met verschillende kerken en mensen. Door Hem is het mogelijk om zo’n moment van saamhorigheid te organiseren. Als je deel wilt uitmaken van een groter geheel in Haarlem en omgeving, zorg dan dat je hier bij bent.’’

Zondag 10 oktober wordt de zesde gezamenlijke kerkdienst voor Haarlem en omgeving georganiseerd. Ben je er ook bij? Lees alle informatie op www.gelovenindestad.nl/kerkdienst.

[/column]

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI