50 dagen op weg met God

[column width=”2/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Pasen is achter de rug en Pinksteren ligt voor ons. Daartussen liggen 50 dagen. Net als de veertigdagentijd (of zoals sommigen zeggen: de vastentijd of lijdenstijd) is dit een mooie periode om op weg te gaan met God.

Pasen is het feest van de Opstanding en Pinksteren is het feest van de uitstorting van de Geest.
Ontdek – samen met je gezin of je kring – wat er kan gebeuren als je 50 dagen lang te tijd neemt om te wachten op de heilige Geest, zoals de discipelen dat deden na Jezus’ hemelvaart. De heilige Geest geeft kracht om in beweging te komen. Door de Geest groei je in je omgang van God en ga je meer op Jezus lijken. Ontdek in die vijftigdagentijd hoe de Geest werkt in jouw leven en dat van je gezinsleden of je kring. Het thema is dan ook Wachten op de heilige Geest.

Voor deze tijd is ook een speciale scheurkalender beschikbaar met Bijbellezingen en gebedsonderwerpen, en met opdrachten voor je zelf of met je kinderen.
De teksten met thema’s rondom de heilige Geest zijn o.a. van Willem Ouweneel, Hans Maat, Ron van der Spoel (Open Doors), Nienke Westerbeek (Compassion) en Agnes Huizenga (New Wine en het blad Eva).
Klik hier voor meer informatie.

Twee jaar geleden was het thema Bidden in het Koninkrijk. De leerlingen vroegen hun Meester vlak voor zijn hemelvaart: “Heer, leer ons bidden.” Jezus sprak immers recht uit zijn hart met zijn Vader en gebruikte geen standaardgebeden uit de Joodse traditie. Jezus leert zijn leerlingen dat ze met God om mogen gaan als hun Vader. Er wordt kracht verleend aan gebeden die je uitspreekt in Jezus’ naam.

[/column]

[column width=”1/3″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Agenda

Deel dit bericht

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI