Petra Brussee: “Dit is mijn geloofspositie en die mag ik vrijmoedig innemen.”

[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Petra Brussee is zangeres die in verschillende kerken in Haarlem en andere plaatsen de aanbidding leidt. Velen kennen haar ook vanwege haar betrokkenheid bij de aanbidding tijdens de gezamenlijke kerkdiensten in het Kennemer Sportcenter.

Enkele maanden geleden kreeg Petra het geloof dat ze er aan toe was om tijd vrij te maken voor een nieuwe droom: als backing vocal een band in aanbiddingsconcerten ondersteunen. Dus toert ze In maart en april mee met de worship pastors Iwan en Rebekka Sahertian tijdens hun “Een kist vol dromen”-tour. Doel is Jezus’ naam te verhogen en Zijn Geest de ruimte geven om helend en herstellend werk te doen.
Voor Petra voorziet dit in haar ultieme behoefte aan ‘high sensation’ worship, op zoek naar grenzen, het maximale eruit halen. Maar juist dan begint ze onzeker te worden over haar rol als achtergrondzangeres. “Is het wel goed wat ik doe?”

Tijdens haar eerste concert in deze tour mag ze een deel van de vrije aanbidding leiden. “Ik mocht mijn liefde uitgieten over Jezus met het lied ‘There is none like you’. En toen ik even pauzeerde om te kijken of iemand anders de aanbidding wilde overnemen, spoorde Iwan me aan om door te gaan.
In het gebedsmoment daarna kwam Iwan naar mij toe en vertelde mij: ‘Het is goed wat je doet. Ik zet je vrij hiervoor. Je bent een knaller in aanbidding. Kom uit de schaduw, God heeft nog veel meer voor je klaarliggen.’ Wow, de Heilige Geest wist precies wat ik nodig had. Ik hoef niet onzeker te zijn als ik Hem volg. Dit is mijn ‘faith position’ en die mag ik vastberaden en vrijmoedig innemen. Ik heb mensen gevonden met dezelfde stijl in aanbidding en zij hebben mij speciaal gevraagd om mee te werken aan geestelijke doorbraken.”

In mei en juli, maar ook in het najaar, zijn er nog een aantal concerten van de “Een kist vol dromen”-tour. Ook aan deze concerten verleent Petra haar medewerking. Kijk voor informatie of gratis kaartreservering op https://worshipchurch.nl/.

[/column]

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI