Terugblik

[column width=”2/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Shukran-dag
De Shukran-dag (= bedankdag) van de statushouders voor de vrijwilligers is op zaterdag 25 februari uitbundig gevierd. De zaal in Het Open Huis was vol met volwassenen en kinderen die aan lange tafels vol verwachting uitzagen naar wat er zou komen.  Mohanad Mjawaz en Myrna Bockhoudt bedankten de vrijwilligers voor al hun inspanningen, waarna Rahaf AlSharif een presentatie hield over Syriërs. De mensen die het echt moeilijk hebben, zitten daar nog. In onveiligheid nog wel. Maar de mensen die nu hier zijn, willen hun talenten graag inzetten voor ons land. Dat velen talent hebben voor koken, werd duidelijk toen het eten geserveerd werd. Alle gerechten waren even lekker en voor de Nederlanders totaal onbekend, maar door 20 statushouders met liefde bereid.

De sfeer was gezellig en werd nog verhoogd door een toetsenist, die samen met zijn prachtige, zingende dochters voor de muzikale omlijsting zorgde. Al snel openden de mannen met de kleine kinderen de dansvloer. Maar … hun vrouwen bleven zitten. Dit was voor de Nederlandse vrouwen wel even slikken. Hoe werkt dit? De gebruiken van de statushouders en vrijwilligers blijken nog knap verschillend! Al met al een geslaagd Shukran-feest!
Met dank aan de statushouders die dit feest hebben georganiseerd en de kerken die dit financieel mogelijk hebben gemaakt.

Kenniscafé
Het tweede Kenniscafé op maandag 27 februari was een groot succes. Het werd georganiseerd door Stem in de Staden en de kerken. Ruim veertig mensen luisterden ademloos naar Rien van der Toorn. Hij nam de aanwezigen mee naar de cultuur van het Midden-Oosten. In hoeverre verschilt deze van de westerse cultuur? En hoe komt dat eigenlijk? Wat mogen wij, wat aanpassing betreft, verwachten van statushouders? Kunnen wij zelf misschien ook iets aanpassen? En hoe zit het met ons wederzijdse wereldbeeld? EN waardoor is dat gevormd?

Er was veel gelegenheid tot vragen stellen en veel herkenning. De aanwezige vrijwilligers voelden zich aan het eind van de avond beter toegerust en verlangden naar een vervolg. Nou, die zal er zeker komen!

[/column]

[column width=”1/3″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Agenda

Deel dit bericht

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI