Terugblik Week van Gebed januari 2023

[column width=”2/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Was je, reinig je, maak een eind aan je misdaden,
Ik kan ze niet meer zien.

Breek met het kwaad en leer goed te doen.
Zoek het recht, houd tirannen in toom,
kom op voor wezen, sta weduwen bij.
(Jesaja 1:16-17)

Van 15 t/m 21 januari was de Week van Gebed. Het thema was ‘Doe goed, zoek recht’ naar Jesaja 1:16-17. In Haarlem hebben we zeven dagen lang elke dag (bijna) 24 uur per dag gebeden.

Deze keer was de Week van Gebed in Haarlem fysiek bij Stem in de Stad, een plek waar iedereen welkom is om zijn verhaal te doen en eventueel hulp te krijgen bij de zaken waar men tegenaan loopt. Veel van de gasten bij Stem in de Stad hebben regelmatig met onrecht in hun leven te maken en lijden daaronder. Op de binnenplaats achter het aanloopcentrum staat een oude kapel. Het was mooi om op deze plek voor recht en gerechtigheid te bidden.

In de gebedsweek zijn de bijzondere ontmoetingen niet te tellen geweest. Dankzij een bevlogen straatpastor zijn er veel mensen welkom geheten in de kapel en is er met en voor ze gebeden.

Hierbij enkele reacties:
“Door al deze ontmoetingen en eerder al met de bidder voor mij zijn dit twee heel dynamische uren geweest, vol beweging, uitwisseling, kennismaken. Ik ben er vol van en dank God ervoor!
Zo bijzonder om een plek te hebben in Zijn plannen met deze kapel, de onderlinge samenwerking van christenen hier in de stad en de regio. Ik bid, en blijf dat doen, dat Hij dit zegent en ons allemaal leidt door Zijn Geest, ook al is dit buiten onze comfortzone. Als Hij ons bij de hand houdt en wij Hem, lopen we altijd de goede weg en lopen we nooit verloren.”

”In een dubbel uur dat de gebedsruimte niet geboekt was, zat ik er te werken. Ik werd al snel ‘gestoord’ door de straatpastor die samen met een man naar binnen kwam. Ze stelde hem aan me voor en vroeg of ik hem iets kon vertellen over de Week van Gebed. Daarop verliet zij weer de kapel. Wat toevallig dat ik de man, die ze meenam, al kende. We kletsen wat en toen ik vroeg of er iets was waar ik voor kon bidden begon hij te vertellen. Er kwam weer toevallig nog een vrijwilliger van Huis van Gebed bij en met z’n drieën hadden we een prachtige ontmoeting en konden we onze gast bemoedigen. Het eerste uur was al snel voorbij en toen het tweede uur begon kwam er een gast van het aanloopcentrum binnen. Hij had de kapel gereserveerd om tot rust te komen. Na kort voor hem gebeden te hebben, liet ik hem achter in de kapel. Van werken was dus niets terecht gekomen door alle mooie ontmoetingen.”

Ons gebed, dat er veel mooie ontmoetingen zouden zijn tussen gasten van Stem in de Stad en mensen die kwamen bidden, is ten volle vervuld. We zien uit naar wat God komende tijd wil gaan doen in de levens van deze mensen.

[/column]

[column width=”1/3″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Agenda

Deel dit bericht

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI