Terugblik Open Dag Frieslandlaan 1

[column width=”2/3″ title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Op 18 mei was het groot feest op de Frieslandlaan: open dag van Stichting Ontmoeting Open koffie huis & Kringloopwinkel Woord en Daad & Wijkraad Molenwijk & Het Open Huis Molenwijk.

Wat was het een mooie dag aan de Frieslandlaan 1 in Molenwijk. Vorig jaar kon de opening van de nieuwe locatie niet doorgaan, nu gelukkig wel. Maandenlang zijn veel vrijwilligers en medewerkers bezig geweest met de voorbereidingen.
De opening was een echte knaller met wethouder Marie-Thérèse Meijs. Zij sprak lovende woorden uit over deze plek waarin het moeten een ontmoeten mag zijn. Andere sprekers waren Rina Molenaar, directeur-bestuurder van Woord en Daad en Gerard Stoop, directeur-bestuurder van Stichting Ontmoeting.

De samenwerking werd gesymboliseerd door middel van een prachtige taart met vier punten. Hierin vertegenwoordigen de vier partijen hun eigen deel in deze samenwerking:  de kringloopwinkel, Het Open koffie Huis, wijkraad Molenwijk en Het Open Huis Molenwijk. Een eigen kleur en toch samen, elkaar versterken door te delen.

Er waren allerlei feestelijke activiteiten georganiseerd, zoals een aantal modeshows met kleding uit de winkel, geshowd door de vrijwilligers. Het buitenterrein was gevuld met gezellige marktkraampjes, er waren kinderactiviteiten en een podium met livemuziek. Op de twee basisscholen in Molenwijk waren voorafgaand strippenkaarten uitgedeeld waarmee de kinderen leuke dingen konden doen. In Het Open koffie Huis kon men genieten van heerlijke multiculturele hapjes, vers gemaakt in eigen keuken.

Iedereen is ontzettend blij met deze prachtige plek, dus kom gerust eens een kijkje nemen op deze prachtige locatie.
Woord en Daad werkt aan duurzame verandering voor mensen in armoede in ontwikkelingslanden. Met een deel van de opbrengst van de kringloopwinkel wordt een scholingsproject voor jongeren in Burkina Faso gefinancierd alsmede projecten van Stichting Ontmoeting in Schalkwijk. Het Open koffie Huis is een laagdrempelige ontmoetingsplek waar wijkbewoners elkaar kunnen ontmoeten. Naast werktrajectbegeleiding bieden ze ambulante hulp en dagbesteding.

Voor informatie kun je mailen naar de koffiebar of naar de kringloopwinkel.

[/column]

[column width=”1/3″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

[/column]

Agenda

Deel dit bericht

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI