Sonrise wordt #IMPACT

[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Het komt steeds dichterbij: de eerste week van de zomervakantie. Dit jaar organiseren de kerken weer van alles voor de buurt, maar voor het eerst onder een nieuwe naam.

Voor veel mensen is de eerste week van de zomervakantie ‘de week van Sonrise’. “De afgelopen jaren hebben we verschillende keren gesproken over het vernieuwen van de Sonrise-week,” zegt projectleider Martine van Veelen. “We merkten dat er naast alle activiteiten voor jongeren met sport en spel ook een verlangen leeft om ons als kerken voor andere doelgroepen in te zetten, om ons op andere manieren in te zetten voor de wijk.”

“Zo zijn er bijvoorbeeld ook mensen die heel graag iets zouden willen doen met de ouderen uit de wijk, met mensen met een beperking of met ‘gewone’ volwassenen. En er zijn natuurlijk ook gemeenteleden die helemaal niet van sporten houden, maar wel van klussen of tuinieren. Of van thee drinken met iemand die eenzaam is. We willen graag van betekenis zijn voor de hele stad, voor iedereen in onze woonomgeving.”

Daarom gaat Sonrise vanaf dit jaar deel uitmaken van een groter geheel: een week van #impact. “Inderdaad, een nieuwe naam. Omdat na 17 jaar iedereen (terecht) een vrij specifiek beeld heeft bij deze naam. De afgelopen tijd zijn we met verschillende kerken in gesprek gegaan over de talloze manieren waarop zij #impact in hun wijk zouden kunnen hebben.”

Tijdens de week organiseren meer dan tien kerken de bekende sport- en spelactiviteiten met jongeren en kinderen. Daarnaast worden er een flink aantal nieuwe initiatieven toegevoegd, want impact hebben kan op talloze manieren. Voor iedereen zijn er mogelijkheden om zich in te zetten tijdens deze week.
Zo zetten mensen van re:connect zich in om iemand anders te helpen in het kader van “Ten days of generosity”. Gemeenteleden van Shelter-Haarlem organiseren een feestweek voor het Vondelkwartier. Jongeren van PG Immanuël gaan met hun p[project Encouraging cities aan de slag vanuit de Bar Nabas in de Amsterdamstraat. De Pelgrimkerk wil met behulp van Present Haarlem hulpvragen uit de Leidse(vaart)buurt beantwoorden. Er zijn ook mensen die taarten willen bakken en daarna uitdelen aan hulpverleners aan politieagenten, brandweermannen en ambulancebroeders.

Uiteraard kunnen al deze activiteiten en werkzaamheden niet zonder gebed. Daartoe is het gebouw van de Kerk van de Nazarener (Zijlweg 218) tussen 19 en 27 juli dagelijks tussen 10 en 12 uur geopend. Je kunt dan meebidden voor alle sporters, vrijwilligers, maar ook voor de inwoners van de stad. We hopen immers impact te hebben in de levens om ons heen (zowel tijdens de week als in onze eigen omgeving) en op deze wijze zichtbaar te zijn in de stad.

Kijk voor meer informatie op www.impactindestad.nl.

[/column]

Agenda

Deel dit bericht

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI