Talitha Nawijn: “Muziek en zang is een gift van God aan ons allen.”

[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Talitha Nawijn is een bevlogen, veelzijdige zangeres met veel ervaring op het gebied van zang en muziek en is daarnaast songwriter, koordirigent en zangcoach. Ze heeft o.a. bij de EO Ronduit Praiseband gezongen, maar velen kennen haar waarschijnlijk vooral van de Opwekkingsband.

Talitha gelooft dat God de schepper is van alle goede dingen, dus ook van muziek en zang. “Dat zie ik als een gift van Hem aan ons allen. Als ik die gift gebruik, of ik nou expliciet over Hem zing of niet, geef ik het aan Hem terug. Tegelijkertijd geef ik het als een cadeau aan de ander. En ondertussen heb ik er zelf ontzettend veel plezier in!”
Dat hebben zowel haar kerk, waar ze regelmatig met haar man zangleider was, als vele zangers en zangeressen uit Haarlem tijdens een van haar projectkoren zelf mogen ervaren.

“Maar ik merk ook dat het me energie en moed geeft als ik zing over wie Jezus is. Alsof het vanuit mijn eigen mond mijn eigen oren en mijn eigen hart weer ingaat. Ik zie dit ook bij anderen gebeuren. Dan zie ik ‘de lichtjes in hun ogen’ aangaan.
En in onze kerk heb ik God vaak aan het werk gezien. Het tilde mensen op en het hielp hen hun eigen leven vanuit een groter perspectief te zien.”

Nu ze naar Flevoland gaat verhuizen, komt ze ook dichter in de buurt van haar Zwolse koor Grace & Glory, waarvan ze al een decennium lang dirigente is. “Ook tijdens de repetities en optredens van dit koor heb ik deze ervaring. Maar ik zie God ook aan het werk in mijn zanglessen als mensen al zingend tot meer vrijheid van expressie komen. Dat heb ik in Haarlem ook ervaren rondom de gezamenlijke diensten van Geloven in de Stad in het Kennemer Sportcenter.”

De laatste jaren heeft Talitha zich ook steeds meer ontwikkeld in de kleinkunst. Een van haar twee allergrootste passies is creatieve communicatie. Ze is ook verhalenverteller met een eigen programma: Onder mijn huid. Daarin gaat ze in de schoenen staan van Bijbelse personages. “Ik vind het leuk om iets moois, zoals de verhalen uit de Bijbel, op een creatieve manier over te brengen. Daarom vertel ik het verhaal van die personages vanuit hun standpunt. Zo komen ze dicht bij wie wij zelf zijn en komt hun ontmoeting met Jezus ons eigen hart binnen. Dat ontroert, raakt, schuurt of maakt blij.”

En nu ze midden in het land gaat wonen komt er ook meer ruimte voor Gods schepping. “Ik krijg nu de gelegenheid om samen met mijn man groene vingers te gaan ontwikkelen.” Misschien wordt dat net zo’n passie als haar andere, tweede passie: mensen helpen het beste uit zichzelf te halen. Een grote kans dus dat komend jaar het podium (er zelf op staan of anderen helpen er op te gaan staan) regelmatig wordt afgewisseld met de achtertuin.

[/column]

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI