Sara: “Hij steekt Zijn hand uit maar je moet hem wel zelf pakken.”

[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Als katholiek opgevoed meisje was Sara al van jongs af aan gelovig en op zoek naar wie God is. Na jaren bij een kerk aangesloten geweest te zijn, heeft ze ook veel kerkdiensten via de televisie bijgewoond. Afgelopen jaren kwam toch weer meer de behoefte aan een gemeenschap.
Wat Sara altijd veel heeft gedaan, en nog steeds doet, is bidden. In een klooster, thuis, onderweg in de auto, of in een gebedsruimte. “Ik heb mijn geloof altijd heel serieus genomen, altijd ervoor open gestaan, veel stilte opgezocht, veel natuur. Altijd: hier ga ik zitten en ga ik bidden.” Ook in de Week van Gebed in januari heeft ze mee gebeden in de kapel van Stem in de Stad, ofwel ‘de grot’ zoals ze het zelf noemt.

“Bidden is zo ontzettend belangrijk. In Haarlem is veel nood, maar we moeten ook zeker voor de wereld bidden. Er gebeurt zoveel, er moet keihard gebeden worden. Vooral samen. Dat je in de vieringen tijdens de Week van Gebed samen gaat bidden vind ik heel mooi. Samen bidden geeft veel meer kracht.

De gebedsmomenten met elkaar waren heel fijn. Ik ervoer God enorm tijdens die gebedsmomenten. Ik voel mij gedragen – en word aangeraakt door Jezus. Er was in de week ook veel weerstand, zo was regelmatig de deur of het hek op slot. Maar er is in het leven altijd tegenwerking, dat betekent dat we door moeten gaan met bidden.

Bijzonder aan deze plek was dat je ook mensen van Stem in de Stad tegenkwam. Zo heb ik met de straatpastor gesproken, maar kwam ik in één van de nachten ook een schoonmaker tegen. Het waren bijzondere gesprekken en ik merkte dat er in deze week wel het een en ander is gebeurd. De straatpastor is na de Week van Gebed begonnen met twee wekelijkse gebedsmomenten in de kapel.

Mijn leven is niet altijd over rozen gegaan, maar Hij is er bij en steekt Zijn hand uit. Je moet hem wel zelf pakken. De ontmoetingen met Jezus geven mij warmte en kracht. En soms ontmoet je hele mooie mensen, komen ze net op je pad als je ze nodig hebt. Ik zie dat als een Goddelijk geschenk. Ik zoek altijd naar waar ik God kan tegenkomen. Als iets nieuw of anders is denk ik: ‘oh leuk, ga ik proberen met God’.”

[/column]

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI