Rebecca Linder: “God heeft het beste met mij voor.”

[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

”Ik wil mijn leven aan Jezus geven.” Rebecca liet zich dopen tijdens een Rotsvast weekend, samen met elf anderen.

”Eigenlijk ben ik mijn hele leven christelijk opgevoed, op mijn zevende heb ik God als mijn God aangenomen. Daarna ben ik er een tijd niet meer mee bezig geweest tot we met onze kerk meededen aan #IMPACT. Ik voelde dat God daar aanwezig was. Toen wist ik eigenlijk al dat ik mij wilde laten dopen. Tijdens de activiteiten in de wijk ontmoette ik de leider van Rotsvast.

Rotsvast is een Bijbelschool. Eén keer in de twee weken komen we samen in een kerk en slapen we daar ook. Er doen mensen mee van 12-50 jaar uit het hele land. Er zijn door het weekend heen verschillende diensten en we gaan op outreach.

Mijn vader had naar aanleiding van een dienst aan mij gevraagd of ik er wel eens over had gedacht om mijn leven aan Jezus te geven. Dat vond ik best een mooie vraag en toen ik er over nadacht wilde ik dat eigenlijk wel. Tijdens één van de diensten hierna vroeg de leider van Rotsvast of iemand zich wilde laten dopen. Hierop zei ik: Als het mag wil ik mij laten dopen. Ik geloof dat God van mij houdt en ik geloof dat Hij diegene voor mij kan zijn waar ik terecht kan als ik het bijvoorbeeld moeilijk heb. Hij heeft het beste met mij voor.

Op zaterdag 17 april gingen we de Gaasperplas in de Bijlmer, daar ben ik gedoopt door de leider en mijn vader. Omdat ik in meerwater ben gedoopt ging ik ‘s avonds douchen. Onder de douche voelde ik dat ik nu veel meer vrede in mij had. Ik dacht niet meer na over de nare dingen die geweest zijn of die nog spelen. Ik was bezig met de mooie dingen van het leven. Bijvoorbeeld dat ik die zondag iets leuks ging doen met vrienden. Normaal denk ik dat ze afzeggen en nu wist ik dat ik me geen zorgen hoefde te maken. Er viel een last van mij af.

Ik heb wel gehad dat mensen mij geen christen noemen omdat ik bijvoorbeeld zwarte kleding draag, of een piercing heb. Het is niet direct aan mijn uiterlijk te zien dat ik christen ben, daarom zeiden mensen dat ik geen goede christen was. Sinds die doop weet ik nu dat ze dat mogen denken, maar dat ik een kind van God ben. Mijn waarheid is niet wat anderen over mij zeggen, mijn waarheid ligt in Jezus.

Ik wil graag een meisje zijn waarvan je niet direct ziet dat ik christen ben, maar dat je dat wel weet. Met Rotsvast gaan we op outreach naar bijvoorbeeld de Bijlmer en dan vind ik het heel gaaf om gewoon een gesprek aan te gaan. Met respect en zonder iets op te leggen. Als het gesprek dan op geloof komt is er een opening. Ik wil graag mijn geloof uitdragen zonder het direct te benoemen.”

[/column]

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI