Lydia ter Maten: “God opent deuren die wij niet kunnen openen.”

[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Tijdens de lockdown organiseerde Lydia ter Maten met haar kerk een online Alpha-cursus.

‘’We wilden heel graag een Alpha-cursus geven, maar door alle maatregelen vanwege corona wisten we niet goed hoe we dat moesten doen. Tijdens een informatieavond van Alpha Nederland vertelden zij over het proces, gaven ze ons tips, waren er informatiedocumenten beschikbaar en spraken we er met elkaar over hoe een online-cursus werkt.

We merkten tijdens de inschrijfperiode dat de mensen die mee wilden doen oprecht geïnteresseerd waren. Iemand uit het noorden van de provincie deed mee, maar omdat het online was, was dat mogelijk. We stelden ons beschikbaar. Tijdens de eerste avond ervaarden we al direct dat iedereen ontzettend open stond voor God. Je merkte dat de coronapandemie meespeelde; er was flink aan de fundamenten van mensen geschud en ze waren serieus op zoek.

We begonnen de avond lekker gezellig. We vroegen hoe het met iedereen ging en deden een online spelletje van het internet om het ijs te breken. Daarna hadden we pauze en startte het serieuzere gedeelte. We begonnen met een video van Alpha en vervolgens waren er gesprekken. Er was een extra break-out-room waar de deelnemers terecht konden voor gebed.

Alpha Nederland had de tip gegeven om bij deelnemers iets te bezorgen. Zo hadden wij onder andere een welkomstpakketje en een afscheidscadeautje. Voor het afscheidscadeautje had iedereen had de vraag beantwoord: Welk verschil maakt Jezus in mijn leven? Al deze antwoorden heb ik met illustraties en tekst ontworpen. Het is gedrukt op een soort notitieboekje.

Door alle avonden heen merkten we dat het een hele goede tijd was. Er was veel openheid, maar ook gezelligheid. God wordt niet beperkt door online-dingen. We hebben de Heilige Geest ook gewoon uitgenodigd. God is degene die het hart bewerkt, wij probeerden deze online-variant en God liet zich zien.’’

[/column]

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI