Koen Peeters: “Ik wist meteen dat het de woorden van Jezus waren.”

[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

‘Het is tijd om thuis te komen.’ Toen Koen Peeters deze woorden hoorde, wist hij meteen dat het Jezus was. Precies twee jaar geleden maakte hij als niet-gelovige deze bizarre situatie mee. Toch wist hij het gewoon helemaal zeker. Het klopte gewoon. “Zo abrupt is het bij mij gegaan.”

Voor die tijd was Koen ongeduldig, kortaf en op zichzelf gericht. Wel sociaal, maar als het hem uitkwam. “Nu denk ik eigenlijk gestructureerd eerst aan anderen en dan pas aan mijzelf. Je merkt echt een enorm groot verschil. Het effect op mijn leven is ook zo ongelofelijk positief. Sinds dat moment heb ik zo’n goede tijd met mijn vrouw en op mijn werk met de mensen die voor mij werken. Dat is voor mij de bevestiging: het heeft echt effect om te geloven.
Het is eigenlijk bizar dat een paar woorden zo’n impact kunnen hebben. De woorden die ik precies op dat moment nodig had. En sindsdien heb ik me altijd thuis gevoeld.”

Door deze situatie merken de mensen in zijn werkomgeving dat Koen anders in het leven staat. “Waar ik eerst naar het proces keek in het werk, kijk ik nu eerst naar mijn mensen. Het proces is het gevolg van die mensen. Ik herken veel meer de kracht en de zwakte van iemand, ook in huis en in de kerk. Je plaatst jezelf niet meer in het middelpunt, maar je beseft je veel meer dat je een onderdeel bent van een groter geheel. Zo werkt het ook in het gezin en in de kerk: je doet dingen met elkaar en je helpt elkaar daarin.”

Die verandering was ook in het samengestelde gezin van Koen merkbaar. Zijn relatie is weer in een heel rustig vaarwater gekomen en de kinderen realiseerden zich echt dat hij veranderd was. Zijn vrouw was nog afwachtend, maar is er niets terug veranderd.
“Ik heb veel patronen van mijn familie overgenomen, meestal zijn dat helemaal geen positieve eigenschappen. Maar die raak je dan wel direct kwijt als je met geloof aan de slag gaat. Ik heb dus eigenlijk al die jaren heel veel gedrag tentoongespreid wat helemaal niet klopte met wie ik echt ben.

Als je God leert kennen en op Hem gericht bent, leer je jezelf kennen. Maar je moet daarvoor wel een aantal muren slechten om daar uiteindelijk te komen. Daardoor leer je heel veel over jezelf, maar dat vormt je ook weer. Het is een heel interessante dynamiek, een gaaf proces om mee bezig te zijn. Het is ook net een reis, je laat God naar je toe komen door je open te stellen.
Na die woorden ‘het is tijd om thuis te komen’ ben ik heel actief aan de slag gegaan en heb ik Hem dichterbij laten komen. Dat is een heel wonderlijk gevoel, dat nauwelijks is uit te leggen aan niet-gelovigen. En dat kan ik uit eigen ervaring zeggen.”

[/column]

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI