Jolanda: “Dit is een teken van God.”

[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Rond haar veertigste kwam Jolanda tot geloof, sindsdien maakt ze bijzondere dingen mee met God.

”Veertien jaar liep ik op kantoor door de gangen, langs de kunst die daar hing en zonder er naar te kijken. Tot er nieuwe foto’s voor in de plaats kwamen. De dag ervoor hadden mijn man en mijn zoon ontzettend ruzie gehad, waardoor ik heel verdrietig op kantoor zat. Toen zwaaide de deur open en vroegen twee collega’s vrolijk of ik in mijn kamer nog plek had voor de oude kunst die weg moest. Ik vroeg wat het eigenlijk voorstelde en ze zeiden dat het een vis was. Een vis? De afbeelding leek op een Ichthus. Ik voelde me gelijk helemaal rustig worden. Ik dacht ”dit is gewoon een teken van God”. Een kwartier later belde mijn man en vertelde dat hij een goed gesprek had gehad met mijn zoon en dat het goed zou komen. Ik ben daarna met mijn werk inmiddels al twee keer verhuisd, maar het schilderij gaat altijd mee!

Ook toen ik borstkanker had, heb ik zoveel kracht van God ervaren. Op de dag van de operatie had ik een liedje in mijn hoofd, ‘Heer, U bent altijd bij me.’ Terwijl ik onder narcose gebracht werd, concentreerde ik me op dat liedje. En toen ik weer bijkwam was dat het eerste wat ik weer in mijn hoofd had. Dat vond ik zo bijzonder!

Toen ik tot geloof kwam heb ik samen met mijn man een half jaar bijbelles gekregen van onze voorganger. Dat was heel fijn en ik wilde me graag laten dopen. In die tijd gingen we op vakantie in Frankrijk. Ik ging op de weg staan zodat mijn man vanaf de camping veilig de weg kon oprijden. Dat ging bijna mis, de vouwen zijn uit m’n broek gereden door een voorbijkomende auto. Een wonder dat ik met de schrik vrijkwam. Ik werd mij heel direct bewust van hoe snel het leven afgelopen kan zijn, dus ik belde direct onze voorganger op dat ik zo snel mogelijk gedoopt wilde worden.”

[/column]

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI