Jeroen Bakker: “Pasen gaat over nieuw leven.”

[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Op Paasochtend legde Jeroen Bakker in de Goede Herderkerk belijdenis van zijn geloof af.

“Ik heb voor Pasen gekozen omdat ik een ander leven ben gaan leiden en Pasen uiteraard over de wederopstanding van Jezus Christus, dus nieuw leven gaat.

Ik vergelijk het pad dat ik als christen bewandel altijd als het wandelen in een grottencomplex. Er is een goed uitgezette route die verlicht is met lampen, waar de groep loopt, waar het veilig is en waar ongelooflijk mooie ruimtes zijn om van te genieten. maar er zijn ook altijd van die zij vertakkingen waar je het diepste zwart ziet en waar je de rillingen van krijgt. Februari vorig jaar was ik twee weken in Friesland en wist ik het echt niet meer. Ik zat weer in zo’n zwarte grot. Ik heb onze Vader gesmeekt om me weer naar zijn verlichte pad te leiden en beloofd het nooit meer uit het oog te verliezen. Het enige dat ik nog kon vragen was, heb genade en help mij Uw weg weer te vinden.

Precies op dat moment werd ik aangesproken door een jonge vrouw die mijn lijden zag en mij onderdak bood. Wat ik niet wist was dat er thuis, door mijn moeder en bij de Alpha-cursus tegelijkertijd voor mij is gebeden. Het was alsof ik in mijn nekvel werd gepakt en echt vanaf dat moment draaide alles om.

Het ging weer goed, ik heb mijn moeder gebeld dat ik naar huis kwam en dat ik weer naar de kerk wilde. Het eerste dat ik zag toen ik thuiskwam was de Rembrandt-Bijbel van mijn opa, die ik als erfstuk heb gekregen. Daarin heeft hij ook een tekst geschreven: ‘1 Johannes 4:9-10, voor Jeroen’.

Ik ben een tijd op zoek gegaan naar een gemeente die echt bij mij past en ik kwam uiteindelijk bij de Goede Herderkerk terecht. Ik voel me ontzettend veilig en verbonden met deze gemeente.”

[/column]

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI