Evelien Blok-Fenijn: “Elk mens is speciaal en waardevol.”

[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

De missionaire atelierwinkel van Evelien is een inloopplek waar bijzondere gesprekken over het leven worden gevoerd.

“Onze gezinsverzorgster Ria heeft mij van alles geleerd over breien, haken en borduren. Ik zat in een moeilijke periode in mijn leven, maar door creatief bezig te zijn kon ik mijn gevoelens en emoties uiten. Het heeft mijn leven verrijkt en op een positieve manier veranderd. Ik ben Ria nog elke dag dankbaar hiervoor. Zij heeft een grote rol gespeeld in wie ik nu ben. Zoals Ria haar kennis toen met mij heeft gedeeld, zo wil ik ook heel graag mijn kennis met andere delen.

In 2000 werd ik samen met mijn man Frans door de kerk uitgezonden naar Albanië. Er was toen veel armoede in dat land, maar de mensen waren allemaal heel warm, hartelijk en gastvrij. Ze zorgden goed voor elkaar. Voor hen was het belangrijk dat iemand nooit alleen was. Ik was in een vreemd land zonder familie, maar ik heb me geen dag alleen of eenzaam gevoeld. Met veel plezier heb ik daar ook creatieve workshops gegeven.

Ik vind de Nederlandse maatschappij erg individualistisch. Ik vroeg me af: hoe brengen we mensen en vooral eenzame mensen samen? Zo is het idee ontstaan om een hobby- en atelierwinkel te starten met als doel om mensen samen te brengen in een huiselijke sfeer met creatieve workshops.

De visie van Special Made is om elk mens het gevoel te geven speciaal en waardevol te zijn, want ieder mens is speciaal. Wat je etniciteit of achtergrond ook is. Of je moslim bent of boeddhist. Iedereen is van harte welkom bij ons: voel je thuis. Laten we samen goede gesprekken voeren over het leven. Maar ook over onderwerpen als: waar haal je kracht uit? Ik haal veel kracht uit het geloof, maar ik zal het geloof nooit aan iemand opdringen. Iedereen is vrij om dat voor zichzelf te bepalen.”

Evelien vindt het leuk om mensen nieuwe dingen te leren en haar kennis met hen te delen. “Ik word er ook heel gelukkig van als ik zie dat mensen het naar hun zin hebben en blij worden met wat ze aan het maken zijn. Dat geeft me zo’n voldoening. Mijn levensmotto is ook: We are special made, to create special things. Ik geloof dat God ons heel bijzonder geschapen heeft en dat we heel mooie en bijzondere dingen kunnen maken.”

[/column]

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI