Esther van Haandel: “Ik heb God hierin ervaren.”

[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Esther van Haandel werd niet christelijk opgevoed, maar kwam op momenten wel in aanraking met het christelijk geloof.

“Tijdens de middelbare school maakte ik een aantal jaar deel uit van een jeugdgroep van de Pinkstergemeente in IJmuiden. Daarna heb ik jarenlang niks kerkelijks gedaan. Maar toen ik kinderen kreeg, koos ik er bewust voor om ze naar een christelijke school te laten gaan en rond Kerst de kerk te bezoeken.”

In Velserbroek werden er vanuit Hart voor Velserbroek door Petra en Esther interviews gedaan om te onderzoeken wat er leeft in het dorp. “Als dank daarvoor kreeg ik een uitnodiging voor een pannenkoekenlunch bij Hart voor Velserbroek. Ik voelde mij er thuis, dus ben ik gebleven.

Hart voor Velserbroek is voor mij een plek waar mensen zichzelf kunnen en mogen zijn. Er is ruimte voor ieders beleving, voor discussie en gesprek. Na een tijdje heeft Petra gevraagd of ik deel van het team wilde worden. Hier heb ik veel over nagedacht en uitgebreid met anderen over gesproken. Uiteindelijk had ik sterk het gevoel dat ik dit moest gaan doen.

Ik heb God hierin ervaren doordat ik denk dat Hij mij deze kant heeft opgestuurd. Ik denk dat mijn aandeel in Hart voor Velserbroek belangrijk is. Wellicht omdat ik niet met geloof ben opgevoed, omdat ik makkelijker over muren heen kijk en niet alles vanzelfsprekend vind. Wat ik mee zou willen geven? Probeer zonder oordeel objectief naar mensen te luisteren.”

[/column]

Agenda

Contact

Gedempte Oude Gracht 138
2011 GX Haarlem

Nieuwsbrief
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Bankrekening: NL48 INGB 0655 0985 50
Kamer van Koophandel: 34300579

Geloven in de Stad is een ANBI